bilety na przepustce

• Autor wątku Autor wątku LILO80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LILO80

Użytkownik
Odpowiedzi
125
witam czy skazany przebywajacy na przepustce jesli zaklad jest oddalony od miesca zamieszkania ma darmowe przejazdy??
czy musi kupowac bilety chodzi mi o pkp i pks
ktos powiedzial mi ze wystarczy przepustka i upowaznia ona taka osobe do przejazdu bez biletu czy to prawda?? prosze o szybka odpowiedz

chciałabym Ci pomóc ale niestety nie potrafię.Wydaje mi się że przepustka z darmowymi przejazdami nie podlega więźniowi,bo jakie straty ponosiłoby przy tym pkp i pks.No ale nie chce Cię wprowadzić w błąd.

kolezanka mi dzis powiedziala ze jej maz jezdzi bez biletu bo ma przepustke...?? tez mi sie to wydalo dziwne moj M zawsze kupuje bilety chociaz ma duzo dalej do domu i koszta sa wieksze..

O ile się nie mylę to jeżeli skazany nie posiada własnych pieniędzy to ZK daje na bilet a jeśli ma na wypisce to z tąd też dostaje na dojazdy

moj maz wychodzi na przepustke w sobote i mieszkamy prawie 400 km od as w ktorym przebywa i kupiłam normalnie bilety i nawet mowiłam w informacji (jak sie dowiadywałam o ceny biletow ze odbieram meza z as na przepustke i nic mi pani nie mowiła ze osoba przebywajaca na przepustce ma darmowe przejazdy, ja wole nie ryzykowac i kupuje (aha polecam bilet weekendowy) mi np bardzo sie opłaca jezdzic na tego typu bilecie z krakowa do warszawy ;)

tak jest tez tygodniowy:P i tez sie oplaca przez jakis czas jezdzilam codziennie 350km zeby moje kochanie przez godzinke zobaczyc:P
my tez zawsze kupujemy ale kolezanka mi powiedziala ze jej maz jezdzi bez bo przeciez ma przepustke..??zdziwilo mnie to bardzo i dlatego postanowilam zasiegnac informacji:)

ale najprosciej bedzie poprostu zadzwonic na informacje PkP i sie dowiedziec prawda? ;)

wiesz ostatnio jak chcialam dowiedziec sie jak skm jedzie to dzwonilam 4 h i nic..;/
najpierw do warszawy tam odali mi nr gdzie podali mi inny nr a jak juz dodzwonilam sie wszedzie i dostalam nr na informacje skm to przez4h nikt nie odebral!!! a w kasie u mnie te baby nic nie wiedza bo one nie sa informacja tylko bilety sprzedaja!! se pani zadzwoni na info... a tam nikt nie odbiera i tak kolko sie zamyka:D

własnie wczoraj jechalismy z mezem pkp na przepustke i nie było mowy o darowych biletach wiec dziewczyny radze nie słuchac głupot i kupujcie bilety swoim łobuza pozdrawiam :)

hmm..darmowe przejazdy na przepustkę..dziwne by to było ale fajne:)
myślę,że najlepszym rozwiązaniem by się upewnić będzie zapytanie się kogoś w zakładzie karnym np wychowawcy

Ale naprawde nie ma czegos takiego jak darmowy przejazd na przepustke

Powrót