Biuro Informacji Kredytowej a wpis z CITI BANK

• Autor wątku Autor wątku nieznajomy33wroclaw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nieznajomy33wroclaw

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
czy jest tu jakaś osoba skłonna mi pomóc za darmo bez kasy?
Bo z tego co zaobserwowałem wszyscy chcą tylko wyciągąć kasę.
Nie mam pieniędzy, nie pracuje, jest mi ciężko, a mimo wszystko walczę z bankami o stare i złe wpisy z BIK.

Mam wpis wpisany przez CITI BANK
Non stop piszę do nich pisma, już mam dość, cąły czas mi odmawiają.
Pismo załączam w załączniku, czy ktoś mi może coś pomóc tu zupełnie bez interesownie?

Interesuje mnie tylko usunięcie tego wpisu, pewnie się go nie da usunąć, co mogę zrobić w tym wypadku?
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.

Pewnie i tak nikt mi nie pomoże, spróbuję chociaż.

treść pisma:

SZANOWNY PANIE, INFORMUJĘ IŻ PANA DANE OSOBOWE ZOSTAŁY PRZEKAZANE PRZEZ BANK HANDLOWY SA W WARSZAWIE DO BIK W ZWIĄZKU Z POSIADANYM PRZEZ PANA RACHUNKIEM KARTY KREDYTOWEJ VISA.

BANK NIE MOŻE POZYTYWNIE ROZPATRZYĆ PANA PROŚBY O USUNIĘCIE WW.RACHUNKU Z BAZY BIK Z POWODU WYSTĄPIENIA OKOLICZNOŚCI WSKAZANYCH W ART. 105 A UST. 3 USTAWY PRAWO BANKOWE, TJ. ZALEGŁOŚCI POWYŻEJ 60 DNI W SPŁACIE ZOBOWIĄZANIA, O CZYM ZOSTAŁ PAN POINFORMOWANY W FORMIE PISEMNEJ. PANA DANE OSOBOWE MOGĄ BYĆ PRZETWARZANE PRZEZ BIK PRZEZ OKRES 5 LAT PO WYGAŚNIĘCIU ZOBOWIĄZANIA NA PODSTAWIE ART 105 A UST. 5 WW USTAWY. W PROWADZONEJ PRZEZ BIK BAZIE RACHUNEK WIDNIEJE JAKO ZAMKNIĘTY I NIE WYNIKA Z NIEGO ZOBOWIĄZANIE WOBEC BANKU.

INFORMUJĘ, ŻE BANK HANDLOWY W WARSZAWIE, NIE MOŻE WYCOFAĆ PANA ZGODY OGÓLNEJ, NA PRZETWARZANIE DANYCH PRZEZ BIK DANYCH DOTYCZĄCYCH WYGASŁYCH ZOBOWIĄZAŃ PONIEWAŻ TAKA ZGODA NIGDY NIE ZOSTAŁA BANKOWI UDZIELONA.

WYJAŚNIAM, ŻE BANK NIE MOŻE WYCOFAĆ PANA ZGODY OGÓLNEJ NA PRZETWARZANIE DANYCH PRZEZ BIK PO WYGAŚNIĘCIU ZOBOWIĄZANIA NA RACHUNKU KARTY KREDYTOWEJ VISA, PONIEWAŻ TAKA ZGODA NIGDY NIE ZOSTAŁA BANKOWI UDZIELONA.

CO TAKIE PISMO ZNACZY?
nie mam szans już na usunięcie tego pisma? to już 2 takie pismo od nich

Kiedy była ostatnia wplata, czy jest to spłacone czy nie, czy może bank sprzedał do windykacji a jeśli tak to kiedy?

Już wszystko pisze:

W Raporcie BIK widnieje tak:

NAJGORSZY STATUS PŁATNOŚCI HISTORYCZNY : ODZYSKANY

DATA POWSTANIA RELACJI: 16-11-2007
DATA ZAKOŃCZENIA RELACJI: 10-12-2014
DATA ZAKOŃCZENIA RELACJI Z BIK 29-12-2014
DATA ZAMKNIĘCIA ZOBOWIĄZANIA: 10-08-2010
DATA WINDYKACJI: 10-08-2010
DATA ODZYSKANIA: 10-12-2014

WARUNKI SPEŁNIONE

DŁUG ZOSTAŁ SPŁACONY, OPÓŹNIENIA BYŁY BARDZO DŁUGIE.
BO NIE WIEDZIAŁEM, ŻE SĄ ODSETKI 20ZŁ KTÓRE WISIAŁY 3 LATA, DOPIERO SIĘ DOWIEDZIAŁEM JAK WZIĄŁEM RAPORT BIK. OSTATNIA WPŁATA BYŁA 10 GRUDNIA TYCH 20ZŁ.

Chcę wziąść wkrótce kredyt hipoteczny, ale pewnie będzie ciężko...

Ostatnia edycja:
Wpis będzie widoczny do końca 2019 roku. Jeśli przez 3 lata rzeczywiście było to tylko 20 zł, to co do kredytu hipotecznego, to tę 20-złotową zaległość wiszącą 3 lata myślę że niejeden bank pominie. Ale to już kwestia naprawdę indywidualnej rozmowy. Jednak jesli jest jakiś dodatkowy negatyw, to już kaplica.

Powiem jeszcze, że po raz pierwszy od iluś tam lat udało mi się wziąść kredyt ratalny jakiś niedrogi sprzęt wziąłem i kończę go spłacać niedługo, by budować historię od nowa, bo raport Bik pokazuje mi informację, że
OCENA PUNKTOWA nie może być naliczona, bo w okresie ostatnich trzech miesięcy posiadałeś rachunek w windykacji, to odnośnie tej karty, tego wpisu.

Ale zacząłem już tą historię budować, spłacam regularnie, w razie konieczności będę brał jeszcze jakiś kredyt, by dane były w biku pozytywne.
Niestety citi handlowy, nie chce pójść mi na rękę, przez 3 lata, o te 20zł nie przysłali mi nawet jednego monitu!

Nie wiedziałem, że ten dług mam. Myślałem, że wszystko już spłaciłem, dopiero wziąłem z ciekawości raport i zobaczyłem, że jest zaległość, która nie rosła, ponieważ, jak stwierdził bank, nie można naliczać odsetek od odsetek.

Nie wiem czy nie mogę się teraz na to powoływać pisząc dodatkowe pismo, że mnie nie poinformowali.

A powiedz mi, jest szansa jeszcze walczyć o usunięcie tego wpisu czy raczej dać sobie spokój z nim?

Teoretycznie szansa może być, ale mnóstwo z tym zabawy. Skoro masz kredyt i spłacasz, to przy hipotecznym rosną szanse.

Ja bym jednak próbowała skontaktować się z kancelarią, która by się tym zajęła. Wiem, że wspominałeś o tym, że nie masz pieniędzy, ale nie wszystkie kancelarie to zdziercy. Musisz poszukać, a jak chcesz mogę podesłać Ci tę z której usług ja korzystałam. Sprawdź na czyszczenie bik. Przynajmniej dowiesz się co można zrobić w takiej sytuacji.

Powrót