Błąd lekarski - odszkodowanie

• Autor wątku Autor wątku tomtom39
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomtom39

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Podczas mojej operacji lekarz popełnił błąd (nieważne jaki, delikatna sprawa..). Mam tylko do Was pytanie, czy wiecie do kogo mam się zgłosić w sprawach błędów medycznych?
Dzięki

Możesz tyeż tam zapytać ***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Miałem taką sytuację i postąpiłem tak jak Ci poradzono. Nie jest to nic przyjemnego, dużo niedomówień i generalnie trzeba na wszystko strasznie uważac. Pozdrawiam.

izaw8 napisał:
Możesz tyeż tam zapytać ***mod***
Dlaczego wykasowano link do stowarzyszenia praw pacjenta?
Nie ja go podałem,ale chciałbym jednak wiedziec , bo mogły tam być przydatne informacje dla pytajacego

Też się dziwię, jakieś 2 lata temu podałam ten link i nie został skasowany

Tolerujemy wyłącznie odnośniki do stron urzędowych.

PS.
Nie wszystkie posty czytamy, nie wszystkie odnośniki niespełniające powyższego warunku uda się usunąć.

LeszsekS napisał:
Tolerujemy wyłącznie odnośniki do stron urzędowych.
a
Ponadto tolerujecie każdą głupią wypowiedź, byleby tylko nie było tam linku do strony prywatnej. Rok temu ktoś pytał o zarządzenia Ministra Hutnictwa i Przemysłu Maszynowego z dn. 30 marca 1985r. Znalazłam je i dałam link.Moderator mnie zgasił i pouczył o ISAP. To, że tego nie ma w ISAPie moderatora nie obchodziło.
Ale: ja nie opowiadałam baśni z 1000 i jednej nocy. Podałam jedynie link do aktu prawnego, który niegdyś obowiązywał

Ostatnia edycja:
Ja mam wysoki próg tolerancji ,ale bez przesady....
Czytam sobie ten wątek, izaw8 pisze,że wrzuciła link do zarządzenia, to mówię sobie:poszukam i co znajduje?
https://forumprawne.org/prawo-pracy...rzemyslu-maszynowego-z-dn-30-marca-1985r.html

Czyli linki do prywatnych stron usuwacie,ale adresy mailowe do prywatnych osób (sądząć po rozszerzeniu maila jest to prywatna firma), które maja pomóc - na pewno nieodpłatnie? - administrator sam wkleja...

Kali ukraść krowe dobrze,kalemu ukraśćc krowe źle....

Ostatnia edycja:
Jest to forum prywatne. Nie pasuje to poszukaj miejsca na innym forum.

ejtykoles napisał:
Jest to forum prywatne. Nie pasuje to poszukaj miejsca na innym forum.
Acha, odp w stylu: "jak ci się władza w tym kraju nie podoba, to emigruj", tak?
Tylko,że internet jest dla wszystkich, tak samo jak to państwo.
Oczywiscie najłatwiej jest uciec z forum/czy wyemigrowac ale czy na pewno o to chodzi?
A ty uważasz - prywatnie, masz chyba własną opinię? - że omawiany przykład zachowania władz forum jest ok?
Możesz odp w wiadomosci zeby nie robić zamieszania w watku.

PatrykzSzuflady napisał:
Tylko,że internet jest dla wszystkich, tak samo jak to państwo.

Owszem, jest Internet dla wszystkich, dlatego załóż sobie i utrzymuj forum o identycznej tematyce i będziesz w nim stanowić swoje zasady.

tomtom39 napisał:
Podczas mojej operacji lekarz popełnił błąd (nieważne jaki, delikatna sprawa..). Mam tylko do Was pytanie, czy wiecie do kogo mam się zgłosić w sprawach błędów medycznych?

Otóż ważne jaki błąd. Jednym zajmie się izba lekarska, innym prokurator na wniosek a jeszcze innym z urzędu.

O rany,z hyde parku zrobił sę jakiś hejtpark. Nie w tym rzecz. Przeczytałam regulamin i tam nie ma zakazu dawania linków do stron prywatnych, no chyba żeby to była reklama. Dlatego dałam te linki w dobrej wierze. A to, że w stopce niektórych wiszą linki do prywatnych stron, to prawda.

izaw8 napisał:
... Przeczytałam regulamin i tam nie ma zakazu dawania linków do stron prywatnych, no chyba żeby to była reklama. ...
Ponieważ nie jesteśmy wstanie tego zweryfikować, z założenia tolerujemy wyłącznie odnośniki do stron urzędowych.
izaw8 napisał:
...A to, że w stopce niektórych wiszą linki do prywatnych stron, to prawda. ...
Niektórzy uzyskali zgodę na reklamę.

Powrót