Błąd lekarza? (nieprawidlowo przeprowadzony zabieg)

• Autor wątku Autor wątku ada26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ada26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
mam pytanie, moja zona miala robiony zabieg usuniecia martwej ciazy, po 2 tygodniach zaczela krwawic i zadzwonila do lekarza o porade, poniewaz akurat go niebylo w miescie kazal podjechac do gabinetu by pielegniarka wybisala recepte na zmniejeszenie krwawienia, na 2 dni krwawienie prawie ustalo ale po tym czasie zona dostala bardzo silnego krwawienia (w jednym momencie miala cale spodnie we krwi) ze zawiozlem ja do szpitala. tam po badaniach okazalo sie ze byly 2 pechezyki ciazowe z czego jeden usuniety podczas pierwszego zabiegu a drugi zostal. zona musiala przechodzic jeszcze raz przez ten sam zabieg na szczescie nie doszlo do zadnego zakazenia ani uszkodzenia macicy i oprocz bolu i ogromnego stresu nic sie jej nie stalo nie zmienia to faktu ze pierwszy zabieg nie byl prawidlowo przeprowadzony i zona zostala narazona na utrate zdrowia (moglo dojsc do zakazenia, usuniecia macicy czy nawet smierci). czy jest sens oskarzenia lekarza o blad? i jakie mialbym, szanse

Witam,
jakis czas temu moja ciocia byla w podobnej sytuacji, tylko ze jej zabieg byl rejestrowany kamera i miala dowod ze byl zle wykonany. Każdy lekarz ma oc wiec jezeli przyzna sie do winy to nalezy spisac oswiadczenie i wyplaca odszkodowanie natomiast moja ciocia musiala zglosic sprawe na prokurature poniewaz lekarz nie chcial sie przyznac, dyrektor kliniki chcial jej "po cichu" wyplacic jakies drobne pieniadze na otarcie łez;/ walczcie o to co wam sie nalezy, mógł wyrządzić poważną krzywde;/
powodzenia

Pierwsze co należy zrobić to "na świeżo" wystąpić o wydanie pełnej dokumentacji medycznej z wszystkich placówek (tej, w której doszło do błędu i tej, w której to stwierdzono)....

Powrót