błąd radcy - co robić?

• Autor wątku Autor wątku wunder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wunder

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
mój radca prawny popełnił błąd przez który przegrałem sprawę tzn pomylił pisma i zamiast odwołania od wyroku wyslał wniosek o nadanie klauzuli natychmiastowej wykonalności co spowodowało, iż wyrok się uprawomocnił.
Moje pytanie: czy zna ktoś kancelarie czy prawnika który poprowadziłby tą sprawę. Radca przyznaje sie do błędu ale zaproponował tylko, że ewentualnie odda pieniądze jakie mu zapłaciełem. Z tego co wiem można żądać odszkodownia za takie błędy.
Sprawa była dośc skomplikowana - o eksmisję. Miałem umowę najmu ale znalazł się spadkobierca (rzekomo) który chce się pozbyć wszystkich z kamienicy. Na tą chwilę tylko ja tam już nie mieszkam ponieważ cała reszta lokatorów oczywiście walczy w sądzie i na pewno szybko nie skończy, bo sprawa nie jest taka oczywista.
bardzo proszę o pomoc

Każdy radca prawny obowiązkowo się ubezpiecza na podobne wypadki. Oczywiście złożenie apelacji nie oznaczałoby, że wygrałby Pan sprawę, skoro wyrok pierwszej instancji nie był dla Pana korzystny. Proszę poszukać prawnika i przedstawić mu tę sprawę, bo to sprawa, która wymaga wnikliwej analizy, do czego to forum nie jest przystosowane.

Powrót