Błąd we wniosku o stupendium

• Autor wątku Autor wątku virago
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

virago

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Mój problem polega na tym ,że do wniosku o stypendium socjalne potrzebne jest oświadczenie o innych dochodach np. z gruntów ornych. Uczelnia nie podała mi informacji ze oprócz takiego oświadczenia mam jeszcze dostarczyć potwierdzenie o wielkości gruntów z Urzędu Gminy ,nawet gdy nie mam gruntów. Ja pewien że gruntów nie posiadam podałem we wniosku wielkość gruntów jako 0 i dochód z nich 0. Jednak po odebraniu dokumentu z Urzędu okazuje się że rodzice maja wpisany niewielki kawałek ziemi(niewiele ponad ha). Co mam teraz zrobić aby poprawić ten błąd?

Skontaktować się z uczelnianą komisją stypendialną i wyjaśnić wszystkie kwestie:
- pytali tylko o dochód z gruntów czy także o ich obszar;
- chodzi o Twoje grunty własne czy również rodziców (należy ustalić Twój dochód czy rodziny?) ;
- potrzebują tego dokumentu z Urzędu Gminy czy nie ?
Albo jak się boisz,że im powiesz coś niekorzystnego dla siebie, to najpierw poproś o regulamin określający zasady przyznawania stypendium i spróbuj w nim poszukać tych odpowiedzi. Może się okaże że jednak wszystko jest w porządku.

Znam regulaminy przyznawania stypendiów z kilku uczelni. We wszystkich są dokładne wyjaśnienia jak się dokumentuje dochody rodziny. Trzeba tylko przeczytać. :). Zaświadczenie z gminy jest wymagane - podana tam jest ilość ha przeliczeniowych i dochód z nich, który należy doliczyć do dochodu rodziny.

na oświadczeniu o dochodach nieopodatkowanych trzeba podać powierzchnie pola i podpisać sie pod tym, a w wyjaśnieniach pisze wyraźnie jakie zaświadczenia należy dostarczyć. Czyli trzeba nie tylko podpisać bo jest tam miejsce na podpis ale i przeczytać co sie podpisuje

Powrót