A
anca84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Mieszkam z rodzicami w domu jednorodzinnym razem z babcia....sporzadzono akt notarialny w ktorym przyznano nam 1/10 domu babci natomiast 9/10. Sytuacja jest patowa poniewaz od wypaku babci ktora byla po opieka mojej mamy(a swojej synowej) jedna z jej corek zaczyna ja podjudzac do zmiany aktu notarialnego, lub tez zapisania tej czesci ktora sie jej nalezy nie nam. Od chwili gdy zamieszkalismy w tym domu wloazylismy do niego mnostwo pieniedzy (wszystko jest potwierdzone rachunkami ktore posiadamy), dom byl w oplakanym stanie. Czy w obecnej sytuacji mozemy zostac pozbawieni dachu nad glowa?? czy moze nam byc odebrana ta czesc domu..... Boje sie ze po smierci babci jej corki a siostry mojego ojca bede mieszac sie w to wszystko, zreszta robia juz to teraz! Babcia jest pod ciaglym atakiem corki i widac ze poddala sie jej dyktaturze. Jak wyglada nasza sytuacji z punktu widzenia prawa, jakie sa nasze prawa, co nam sie nalezy a co nie?? Dodam ze ciotka przychodzi i robi awantury nie daje spokoju rodzicom (ojciec jest po ciezkim udarze mozgu). Przepraszam za brak ladu i skladu ale jestem zalamana tym wszystkim, jesli sa jakies niedopowiedzenia odpowiem na kazde pytanie!!!! Prosze o pomoc napiszcie co nam sie nalezy o co mozemy sie ubiegac, gdzie z ta sprawa isc!!!!!! Dziekuje.....