K
kler700
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Dzień dobry, mam problem z dostawca gazu do mojego domu. Dom kupiłem około 13 lat temu, na początku instalacja gazowa była zarejestrowana na dewelopera, potem podpisałem umowę "Umowa kompleksowa dostarczania paliwa gazowego nr (...) gospodarstwa domowe", której już sam tytuł wskazywał, że jestem klientem indywidualnym. Niestety dostawca paliwa gazowego zw swoim systemie aktualizował sobie tylko nazwę odbiorcy ale NIP i taryfę gazową zostawił starą czyli dewelopera, w wyniku tego otrzymywałem faktury z nieprawidłowym odbiorcą ( nazwa była moja, NIP poprzedniego właściciela czyli dewelopera a nazwa towaru wskazywała, że jestem odbiorcą biznesowym). Niestety nie zauważyłem tego błędu i regulowałem te faktury.
Zastanawiam się jak sformułować swoje roszczenia w reklamacji?
Wiem, że moje roszczenia jako konsumenta w stosunku do firmy przedawniają się po 10 latach czy mogę wezwać firmę gazową do zwrotu wszystkich wpłaconych jej w ciągu ostatnich 10 lat wpłat jako wpłaconych bez tytułu?
Czy powinienem policzyć różnicę pomiędzy opłatą jaką rzeczywiście wpłacałem a tą jaką powinienem wpłacać gdyby firma gazowa zastosowała poprawna taryfę?
Zastanawiam się jak sformułować swoje roszczenia w reklamacji?
Wiem, że moje roszczenia jako konsumenta w stosunku do firmy przedawniają się po 10 latach czy mogę wezwać firmę gazową do zwrotu wszystkich wpłaconych jej w ciągu ostatnich 10 lat wpłat jako wpłaconych bez tytułu?
Czy powinienem policzyć różnicę pomiędzy opłatą jaką rzeczywiście wpłacałem a tą jaką powinienem wpłacać gdyby firma gazowa zastosowała poprawna taryfę?