Błędnie przelane pieniądze na konto bankowe.

• Autor wątku Autor wątku mateuszb1222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateuszb1222

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich,
Chciałbym zaczerpnąć waszej wiedzy, gdyż nie wiem co mam teraz zrobić, a sprawa wygląda następująco. W kwietniu 2018 roku brałem pożyczki poza bankowe *** itp. Po otrzymaniu pożyczki w tym przypadku był to serwis pozyczkowy *** , przesłali mi przypadkowo drugi raz pieniądze była to kwota 600 zł. Czyli wysłali mi dwa razy po 600 zł na konto, nie wiele pamiętam z tej sytuacji gdyż było to już jakiś czas temu. Pamiętam tylko, że zadzownili do mnie żebym zwrócił pieniądze ale jakoś tak to odkladalem gdyż byłem wtedy w ciężkiej sytuacji finansowej, że sprawa ucichła. Dzisiaj 30.11.2020 roku wysłali mi smsa żebym zwrócił pieniądze, zadzwoniłem do nich i tak chodziło o te przypadkowo wysłałam pieniądze. Moje pytanie jest czy muszę im je zwrócić czy w ogóle mają prawo domagać się tych pieniędzy ode mnie jeżeli to była ich pomyłka, a żadnej umowy nie spisywaliśmy. Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam Serdecznie
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Poszukaj o bezpodstawnym wzbogaceniu. Ten temat był wielokrotnie omawiany na forum. Odpowiedź w skrócie: tak, musisz oddać te pieniądze.

Powrót