Błędnie wypisane wypowiedzenie zmieniające!

• Autor wątku Autor wątku Figiel2003
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Figiel2003

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Otrzymałem od pracodawcy wypowiedzenie zmieniające, które nie spełnia moich kwalifikacji. A co ciekawsze wypowiada mi dotychczasową umowę ze zmianą obowiązków z zachowaniem pozostałych warunków pracy i płacy. Pracodawca zatrudnił mnie na czas nieokreślony w roku 2006 i podpisał ze mną umowę, że będę zarabiał 900 złotych brutto. I tu mam pytanie: Dostałem wypowiedzenie zmieniające z zachowaniwm dotychczasowego wynagrodzenia (900 złotych brutto) a najniższe wynagrodzenie w roku 2007 wynosi 936 złotych. Jak mogę na swoją korzyść wykorzystać to błędnie wypisane i wręczone mi wypowiedzenie zmieniające? W końcu pracodawca nie znający przepisów dostarczył mi wypowiedzenie zmieniajace, które nie odnosi się do obowiązującego prawa pracy.

W umowie może być ustalona teoretycznie kowta 10 zł jako wynagrodzenie. Ważne jest ile pracownik otrzymuje.

Skoro ustalona na ten rok minimalna płaca brutto wynosi 936 zł za pełen etat to w jaki sposób na umowie mogę mieć wpisane 10zł? Czy to jest zgodne z przepisami?

Teoretycznie - gdy wynagrodzenie brutto wynosi 10 zł, to na liście płac figuruje do niego dopłata w wysokości 926 zł (w sumie musi być 936 zł).
Oczywiście to jest sytuacja bardzo, bardzo teoretyczna. :D

Powrót