M
marcin_walczak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam, mam taki oto problem: dokonywałem płatności do hurtowni i podstawił mi się inny nr konta (wprawdzie wstawiałem nr rachunku odbiorcy metodą kopiuj/wklej, ale kiedy zorientowałem się (po kilku dniach), sprawdziłem wiele sposobów i znalazłem moment, kiedy ta zmiana nastąpiła - nr zmienił się po przełączeniu się pomiędzy oknami przeglądarki a nie na skutek wklejania). Informacja o rzekomym wirusie podmieniającym nr kont pojawiła się na stronie banku po incydencie. Do tego wszystkiego , kiedy sprawdzałem historię rachunku po kilku dniach, w przelewach wykonanych widniał jeszcze inny nr rachunku, niż ten, na który omyłkowo "poszły" pieniądze (mam screeny, następnego dnia już był ten nr co wcześniej). Wykonuję przelewy w taki sam sposób w innych bankach i wszystko jest OK. Komputer z oryginalnym oprogramowaniem, aktualnym antywirusem (skanowanie po incydencie nie wykryło zagrożeń). Napisałem reklamację do banku wskazując nawet gdzie prowadzony jest ten rachunek (Sprawdź numer konta bankowego). Bank odpowiedział mi, że wystąpił do banku gdzie poszedł błędny przelew i dostał odpowiedź, że z uwagi na sytuację na rachunku (brak środków) zwrot jest niemożliwy. I koniec... sprawę uznali za zamkniętą. Co dalej?? Poproszę o porady
pozdrawiam
Marcin
pozdrawiam
Marcin