I
izac94
Witam. Dzisiaj dostałam mandat za brak biletu mpk. Nie wiem czy mam go zapłacić ponieważ na mandacie jest wpisane jakieś inne imię i nazwisko a w adresie jest literówka. Co w takim przypadku? Pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
altafox napisał:Wszystko zależy od Twojego sumienia. Dlaczego inne imię i nazwisko zostało wpisane ? Pesel też podawałeś ?
Swoim nazwiskiemaltafox napisał:Podpisałaś ten protokół swoim imieniem i nazwiskiem ? Czy takim imieniem i nazwiskiem jaki wpisał pracownik MPK ?
Nie miałam możliwości weryfikacji czy przepisał dobrze czy źle. Przy podpisywaniu się swoim nazwiskiem na tym urządzeniu elektronicznym był tylko ekran z pustym polem i miejscem na podpis.altafox napisał:W mojej ocenie skoro przejechałaś bez biletu i otrzymałaś w zamian za to sankcję (opłatę dodatkową a nie mandat) należy to zapłacić. Błędy w dokumencie mogą być, w mojej ocenie, skoro dane były nie prawidłowe należało je poprawić i dopiero podpisać dokument. Całe szczęście, że podpisałaś swoim nazwiskiem, bo w przeciwnym razie konsekwencję karne mogły by Ci grozić chociażby za podrobienie podpisu itd.
izac94 napisał:Nie miałam możliwości weryfikacji czy przepisał dobrze czy źle. Przy podpisywaniu się swoim nazwiskiem na tym urządzeniu elektronicznym był tylko ekran z pustym polem i miejscem na podpis.