K
karolpol
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
- Autor Autor
Kontaktuję się poprzez maila z kierownikiem działu.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
karolpol napisał:Kilka dni temu otrzymałem decyzję przepisującą pozwolenie na budowę. Całość poprzednio wydanej decyzji została anulowana przez wojewodę. Jak ktoś potrzebuje paragrafów i uzasadnienia to niech pisze tutaj.
Edka_ napisał:Witam, jestem w trakcie załatwiania kredytu od "mini dewelopera" - inwestor nie posiada rachunku powierniczego, pozwolenie jest wydane na budowę bliźniaka. N dzień dzisiejszy działka została podzielona na dwie części, każda część bliźniaka posiada swoją KW. Kredyt załatwiam na zakup działki z rozpoczętą budową + dokończenie budowy. Pls o wsparcie w jaki sposób należy zawnioskować o przeniesienie pozwolenia na budowę z całego bliźniaka tylko na kupowaną cześć abyśmy mogli otrzymać kredyt na dokończenie budowy.
karolpol napisał:Zapytaj dewelopera jak wygląda pozwolenie na budowę. Czy jest na całość zamierzenia budowlanego czy dwa osobne. Jak są dwa osobne pozwolenia na budowę to jest git i nie będzie problemu. A jeśli jest na całość to mogą być problemy ale to zależy już od miejscowego planu zagospodarowania i od starostwa. U mnie robili problemy bo podział był niezgodny z miejscowym planem i dlatego nie chcieli mi podzielić pozwolenia. Najlepiej iść do starostwa i dopytać się w dziale infrastruktury czy nie będą robili problemu z przepisaniem pozwolenia w CZĘŚCI ZAMIERZENIA BUDOWLANEGO. Całości nie uda Ci się przepisać bo byś musiała posiadać obie działki. Więc najpierw idź do starostwa i dopytaj się o przepisanie pozwolenia a potem załatwiaj kredyt.
Mógłbyś podać proszę argumenty z decyzji wojewody?karolpol napisał:Kilka dni temu otrzymałem decyzję przepisującą pozwolenie na budowę. Całość poprzednio wydanej decyzji została anulowana przez wojewodę. Jak ktoś potrzebuje paragrafów i uzasadnienia to niech pisze tutaj.