Blokada konta na ***.pl

• Autor wątku Autor wątku Czerwony bażant
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Czerwony bażant

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam :)

Dziś po zalogowaniu się na moje konto na ***.pl ujrzałem blokadę konta:

34b960c703a8d44e27b9c9863c2f763c.png

Wszystko byłoby okej, ale po tym gdy dostałem pierwszego bana za używanie nielegalnych skryptów usunąłem wszystkie i od tamtej pory z nich nie korzystam, aż tu nagle dziś ni stąd ni zowąd pojawiła się blokada. Support oczywiście, żadnych dowodów mojego rzekomego używania skryptów nie chce przedstawić i nie zamierzają odblokować mojego konta - mimo, iż nic nie zrobiłem. Zastanawiam się czy ***.pl mogą blokować konto bez powodu? Poświęciłem na grę półtorej roku, nawet nie chce wiedzieć ile godzin straciłem na rozbudowę swojego konta. Wydałem też dosyć sporo złotówek na punkty premium i nie zamierzam teraz odpuścić tematu bo nasi rywale mają znajomości w supporcie i dostajemy bany z czapy - to nie jest już pierwsza taka sytuacja. Zastanawiam się czy mogę w tej sprawie udać się do adwokata by skierować sprawę do sądu z powództwa cywilnego i co ewentualnie mógłbym ugrać w sądzie, ale nim to zrobię najpierw chciałbym poznać waszą opinię czy jest w ogóle jakiś sens by poczynać takowe kroki

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Musisz starannie przeczytać regulamin tej gry - tam powinno być napisane w jakim przypadku może dojść do blokady konta.

Gram w tę grę od 9 lat, regulamin gry mam w małym paluszku :P

Bana wystawili za ten punkt regulaminu:

S. Używanie nielegalnych skryptów, korzystanie z programów automatyzujących grę (botów):
1. Używanie nielegalnych skryptów / rozszerzeń przeglądarek / programów automatyzujących grę - blokada trwająca 7 dni bez ochrony wiosek przed napadami.
2. Ponowne przewinienie skutkuje kasacją konta na danym świecie, poprzedzoną 14-dniową blokadą bez ochrony wiosek przed napadami.

Problem w tym, że ja nie złamałem tego punktu regulaminu

Poproś administracje, by udowodniła w jaki sposób nastąpiło w ich ocenie przewinienie.

Prosiłem, ale nie chcą tego zrobić. Nie podejmują w ogóle rozmowy

no i jak udowodnisz swoją*rację ?

nie wiem jak mogę udowodnić, ale to chyba powinno być tak, że to oni powiedzą mi chociaż co rzekomo zrobiłem. Bo ja nawet nie wiem za co tę blokadę w swoim mniemaniu założyli

No jak nie wiesz, skoro sam wkleiłeś korespondencję z podaną przez administratorów gry przyczyną?

Nie podali mi żadnej przyczyny. Podali tylko punkt regulaminu który rzekomo złamałem - a go wcale nie złamałem i nawet nie potrafią mi powiedzieć co według ich mniemania zrobiłem niezgodnego z regulaminem gry

słowo przeciw słowu a żadna ze stron nie potrafi nic udowodnić .

Powrót