Blokada SimLock po wygasnieciu umowy z operatorem

• Autor wątku Autor wątku myslos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

myslos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Mam problem i prosze Was o pomoc w jego rozwiazaniu...mianowicie chodzi mi o blokade simlock w moim telefonie. Skończyła mi sie umowa z moim operatorem i z tego co się orientuje po wygasnieciu tejże umowy operator jest zobowiazany do zjecia simlocka za darmo. Tymczasem byłem ostatnio w salonie Orange i powiedzieli mi, ze bede musial zaplacic za zdjecie simlocka 77 zł, wiec postanowilem nie odpuszczac i zaczac z nimi wojne, neistety niegdzie nie moge znalezc podporki w postaci jakichs aktow prawnych, orzecznictw itp... a wiadomo, ze na gebe to nic nie zalatwie. Bardzo prosze o pomoc!

Powinni bez problemu zdjac blokade bez zadnych oplat

zdaje sobie z tego sprawe ze powinni, tez im to mowilem, ale oni ida w zaparte ze nic nie musza lecz owszem moga ale odplatnie...dlatego tez szukam czegos czym moglbym sie podepszec by miec lepsze argumenty gdy bede walczyl o swoje...

Niestety nic do podpory Ci nie dam.Ale gdzies mi rzucilo w oczy ze ktos ma identyczny problem i Orange wystawil sobie cennik za zdjecie blokady w kwocie 77zl.Zaden inny operator w Polsce nie pobiera za to oplaty,wiec dlaczego oni taka biora?

nie mam zielonego pojecia, ale nie odpuszcze im latwo, niech sobie nie mysla...coz bede szukal dalej czegos co pomoze mi rozwiazac ten problem

Witam, czy udało Wam się rozwiązać ten problem?
Właśnie chciałem zdjąć simlocka z telefonu kupionego w salonie w styczniu 2008 roku. Mówiono mi wtedy, że po wygaśnięciu umowy będę mógł zdjąć blokadę za darmo. Teraz dowiedziałem się o 77 zł...

macie regulamin umowy jeśli tak to umowa(która wygasła) + regulamin promocji i do salonu po zdjęcie z tel simlocka za darmo.

Witam,
mam podobny problem z operatorem Orange. Moja umowa już wygasła i pozostał mi telefon z blokadą simlock. W salonie życzą sobie 77 zł za usunięcie tej blokady, a wg mnie powinni zrobić to bezpłatnie po upływie trwania umowy.Czy znacie jakiś mądry sposób, podparty przepisami prawa chroniącymi konsumenta aby zobowiązać sprzedawcę (sieć Orange) do bezpłatnego usunięcia tej blokady. Z góry dziękuję za pomoc i rzeczowe podpowiedzi.

Powrót