Bon na zasiedlenie, a praca w Straży Miejskiej

• Autor wątku Autor wątku xedek1993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xedek1993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Szanowni Państwo.
Mam pytanie odnośnie bonu na zasiedlenie.
Mogę podjąć pracę w Straży Miejskiej w Warszawie, wszystkie wymagania odnośnie odległości, pensji, zatrudnienia itp. zostaną spełnione. Jednak Pani w PUP uprzedziła mnie, że nie otrzymam bonu jeżeli będę chciał podjąć pracę w Policji, SG, SW itp., a na moje pytanie odnośnie SM nie potrafiła mi odpowiedzieć.
Tak więc szanowni użytkownicy forum, czy ktoś może orientuje się czy praca w SM da mi możliwość uzyskania bonu na zasiedlenie?
W ustawie nie znalazłem nic na ten temat.
Z góry dziękuję za pomoc :)

Przepisy ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy nie precyzują każdego przypadku.
Skoro taką informację uzyskał Pan w swoim PUP, to być może dysponuje on wytycznymi ministerstwa w tym zakresie. Proszę zorientować się w PUP co uniemożliwia uzyskanie bonu w tym przypadku. Urzędnik musi uzasadnić stanowisko urzędu. Jeśli nie otrzyma Pan odpowiedzi w formie ustnej, to proszę złożyć zapytanie na piśmie.

Pani w PUP-ie poleciła mi abym sam się zorientował co i jak bo ona nie wie jak to jest z SM. Prawdopodobnie chodzi tu o fakt, że podjęte zatrudnienie nie może być finansowane z budżetu Państwa.
Oczywiście mogę zwrócić się z pisemnym zapytaniem, ale obawiam się, że czas który będzie przysługiwał na odpowiedź będzie długi, a mi zależy na czasie.

Ale bardzo dziękuję za szybką odpowiedź na mój post :)

Stanowisko ministerstwa obecnie wyklucza uzyskanie bonu w przypadku uzyskania pracy przez bezrobotnych w ramach w służbach: stosunku służbowego w Policji, stosunku służby wojskowej, stosunku służbowego funkcjonariuszy służby więziennej.

Czyli raczej nic nie stoi na przeszkodzie aby uzyskać bon i rozpocząć pracę w SM? Nie jest to formacja mundurowa, ale boję się, że fakt, iż jest finansowana z budżetu gminy może wszytko skomplikować.

xedek1993 napisał:
Czyli raczej nic nie stoi na przeszkodzie aby uzyskać bon i rozpocząć pracę w SM? Nie jest to formacja mundurowa,
A od kiedy strażnicy miejscy nie są formacją mundurową?:-o
Czy faktycznie coś stoi na przeszkodzie, musi Pan wyjaśnić ze swoim PUP. Użytkownicy forum nie przyznają bonów na zasiedlenie....
xedek1993 napisał:
Oczywiście mogę zwrócić się z pisemnym zapytaniem, ale obawiam się, że czas który będzie przysługiwał na odpowiedź będzie długi, a mi zależy na czasie.
Ale inaczej Pan bonu nie wywalczy.

Ostatnia edycja:
A od kiedy strażnicy miejscy nie są formacją mundurową?:-o
Fakt mój błąd są, ale nie posiadają praw do wcześniejszej emerytury...

Użytkownicy forum nie przyznają bonów na zasiedlenie....
[/I]
Użytkownicy forum niestety nie przyznają bonów, ale dają cenne wskazówki i rady:)
Tak czy inaczej będę starał się to jakoś szybko wyjaśnić, bo w moim PUPie Pani kierownik nie wiedziała:P

Powrót