bon na zasiedlenie- brak możliwości odwołania

• Autor wątku Autor wątku michalina1993
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michalina1993

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Złożyłam wniosek o przyznanie bonu na zasiedlenie w Inowrocławiu, wszelkie kryteria, które zostały wyszczególnione były spełnione. Pracodawca musiał wypełnić oświadczenie o zamiarze zatrudnienia i to uczynił. Posiada on adres główny siedziby firmy w miejscowości X, oraz oddział oddalony 80km w miejscowości Y. Obie miejscowości zostały zostały zawarte w oświadczeniu, pracę miałam podjąć w oddziale w miejscowości Y. Dodam, że obie miejscowości oddalone są od Inowrocławia powyżej 80km. Niestety otrzymałam pismo z urzędu, iż mój wniosek został rozpatrzony negatywnie, gdyż w adresach dodatkowych miejsc wykonywania działalności gospodarczej nie widnieje miejscowość Y, oraz miejscowość mojego przyszłego zamieszkania, która oddalona jest od miejscowości Y o 10km. Starosta w piśmie dodał dopisek, że nie przysługuje mi prawo do odwołania.
Co w takiej sytuacji mogę zrobić, gdyż to nie z mojej winy wniosek rozpatrzony został negatywnie? Czy złożyć wniosek ponownie bez uwzględnienia miejscowości Y, bądź może jednak odwołać się z załączeniem pisma, iż dana firma posiada dodatkowy oddział?

Powrót