Bon na zasiedlenie - poreczyciel

• Autor wątku Autor wątku malad93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malad93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam zamiar starac sie o bon na zasiedlenie i szukam poreczyciela.
Jakie warunki musi spelniac oprocz okreslonego dochodu?
Czy moze to byc bliska mi osoba z zarejestrowana dzialalnoscia gospodarcza na terenie Niemiec lub osoba mieszkająca poza moim obecnym i przyszlym miejscem zamieszkania ? Jak wyglada kwestia wypelnienia dokumentow, czy mozna zrobic to zdalnie by nie kłopotać poreczyciela stawiennictwem w rodzimym urzedzie ?
Z gory dziekuje za wyjasnienia

O tak szczegółowe kwestie należy zapytać bezpośrednio w PUP, do którego zamierza Pani wnioskować o przyznanie bonu.

Na forum nie jesteśmy w stanie Pani pomóc, bo użytkownicy forum nie znają regulaminu/zasad/kryteriów obowiązujących w Pani PUP w zakresie udzielania bonów na zasiedlenie.

Ostatnia edycja:
Ok, w tej sprawie wszystkiego sie dowiedziałam, mozliwe ze mialam juz po weekendzie skladac wniosek wiec w urzedzie zapytalam o dokumenty dla poreczyciela i jego wspolmalzonka. W odpowiedzi uslyszalam, ze obydwoje musza stawic sie osobiscie, jednak nawet w internecie mozna znalezc dokumenty dla poreczyciela. Nie chce robic klopotow tej osobie, a tymbardziej jej wspolmalzonkowi, gdyz odleglosc jest znaczna, a obawiam sie ze pani w urzedzie najzwyczajniej w swiecie mnie zbyla, bo jakas mozliwosc musi byc.

Osobiście, ale chyba dopiero na podpisaniu umowy? Bo chyba nie na etapie składania przez Panią wniosku.

Powrót