bon na zasiedlenie - terminy

• Autor wątku Autor wątku Ankas216
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Ankas216

Użytkownik
Odpowiedzi
98
Witam
Mam takie pytanie, jeżeli otrzymam bon na zasiedlenie np. 24.09.2019 to mam 30 dni na dostarczenie umowy i rozumiem że termin ten mija 24.10.2019? Natomiast termin 8 miesięcy na udokumentowanie pozostawania w zatrudnieniu mija 24.05.2020 r. (niedziela) ? Czy dobrze myślę?

Termin mija 24.05.2020 r. jest to niedziela, czy z uwagi na to ostatni dzień nie wypada w poniedziałek?

Czy do liczenia terminów przy bonach na zasiedlenie mają zastosowanie sposoby obliczania terminów zgodnie z kodeksem cywilnym czy kodeksem postępowania administracyjnego?

Ankas216 napisał:
Czy do liczenia terminów przy bonach na zasiedlenie mają zastosowanie sposoby obliczania terminów zgodnie z kodeksem cywilnym czy kodeksem postępowania administracyjnego?
A co na ten temat mówi umowa zawarta z PUP?

Umowa z PUP nie mówi nic, nie ma podstawy prawnej z której wynikałoby stosowanie KC czy KPA.

Ankas216 napisał:
Umowa z PUP nie mówi nic, nie ma podstawy prawnej z której wynikałoby stosowanie KC czy KPA.
Umowa w sprawie bonu na zasiedlenie nie mówi NIC na temat obowiązujących terminów? To żart?
I nie ma też regulacji jaki sąd rozpatruje ewentualne roszczenia? Musiałabym poznać dokładną jej treść, aby móc się konkretnie wypowiedzieć w temacie.

A w czym konkretnie leży problem, że dopytuje Pani na forum zamiast zapytać bezpośrednio w PUP?

Ostatnia edycja:
Powrót