O
ona910
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Dzień dobry. Wzięłam bon na zasiedlenie podjęłam pracę, a następnie zapisałam się na studia dzienne. Czy muszę zwracać bon?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Proszę wskazać dokładne daty tych zdarzeń.ona910 napisał:Wzięłam bon na zasiedlenie podjęłam pracę, a następnie zapisałam się na studia dzienne. Czy muszę zwracać bon
j-ms napisał:Szczerze mówiąc nie jest to działka która mieści się w moim kręgu zainteresowań, więc o jakimś bonie mało wiem. Ale czy nadal posostajesz w zatrudnieniu, czy wynagrodzenie jest na poziomie jaki był uwzględniony w momencie kiedy "Wzielas" bon? Na jaki okres opiewa umowa?
Moja rada - daj sobie z tym spokój, wywiązałaś się z umowy i już.ona910 napisał:Czyli w takim razie jest możliwe, że up się zorientuje i będę musiała zwracać. Dziękuję za odpowiedź
W ustawie jest napisane "do 8 m-cy", mam nadzieję że "po" to tylko literówkaona910 napisał:Warunki o przyznanie bonu na zasiedlenie spełniłam na 100%, wszystko dostarczyłam po tych 8 miesiącach.
Podjęła Pani studia dzienne nie będąc już osobą bezrobotną, zatem ten fakt nie ma znaczenia. Wywiązała się Pani z warunków umowy dotycz. przepracowania 6 miesięcy na określonych warunkach i to jest najważniejsze. Proszę spać spokojnie.ona910 napisał:we wrześniu wzięłam bon na zasiedlenie. Z dniem 1 października podjęłam zatrudnienie i dałam do UP umowę o pracę, a kilka dni później zapisałam się na studia dzienne.