Bon zasiedleniowy a minimalna umowa zlecenie

• Autor wątku Autor wątku KJ66
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KJ66

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam pytanie odnośnie bonu zasiedleniowego. Otrzymałem taki i zamierzam podjąć pracę na umowę zlecenie. Zgodnie z umową muszę zarabiać najniższą krajową i odprowadzać składki społeczne.
Moje pytanie brzmi: Jaka jest najniższa możliwa kwota na takiej umowie zlecenie, żeby spełniać te warunki ? Taka jak najniższa krajowa obecnie ?
Kolejne pytanie: w jaki sposób rozlicza się niepełne przepracowane miesiące, jeśli np zaczałbym pracę przykładowo 24 dnia miesiąca ?

Z góry dziękuję :) Pozdrawiam.

KJ66 napisał:
Jaka jest najniższa możliwa kwota na takiej umowie zlecenie, żeby spełniać te warunki ?
W roku 2018 to 2100,00 zł brutto/miesiąc.
KJ66 napisał:
w jaki sposób rozlicza się niepełne przepracowane miesiące, jeśli np zaczałbym pracę przykładowo 24 dnia miesiąca ?
Proporcjonalnie do przepracowanego okresu i warunków określonych w konkretnej umowie zlecenie. Zlecenie ma to do siebie, że warunki wynagrodzenia i rozkład czasu pracy zależą od ustaleń pomiędzy zleceniodawcą a zleceniobiorcą (czyli Panem), jednak stawka godzinowa nie może być niższa niż 13,70 zł brutto. Ile godzin Pan wypracuje, tyle zleceniodawca zapłaci.

O szczegóły proszę pytać w swoim PUP.

Powrót