BOW infos wezwanie

• Autor wątku Autor wątku preminia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

preminia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
W grudniu 2014 roku wziąłem w Play internet i laptopa (którego sprzedałem) i jakiś tam czas płaciłem za niego (do ok. marca 2015), jednakże potem był brak kasy....i wezwania: pierwsze, drugie, trzecie....potem wypowiedzenie umowy i przekazanie długu do kancelarii BOW Infos...Od nich też dostałem jedno, drugie, trzecie pismo i ok. 2 tyg temu ostateczna informację o rekomendacji do postępowania sądowego...wysłałem po drugim wezwaniu maila z propozycją ugody - bez odpowiedzi...nie odbierałem telefonów wcześniej od nich także, dopiero od niedawna mam pewną pracę i jestem w stanie płacić co miesiąc 220złotych...wysłałem dziś maila (z ich formularza kontaktowego) i pytanie czy dzwonić do nich jeszcze, i czy nastąpi egzekucja komornicza? Chciałbym tego uniknąć (komornika)

Jeśli chcesz to załatwić polubownie to atakuj ich z każdej strony.

Moja głupota polegała na tym, że do tej pory odpowiedziałem (emailem) na jedno wezwanie i dziś dopiero na drugie....
Czy lepsze jest dzwonienie i wyjaśnianie czy pisanie oficjalnych listów poleconych? No i co jeśli dojdzie do nakazu zapłaty?

Powrót