Brak awizo z InPost

• Autor wątku Autor wątku dx5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dx5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Jestem stroną w postępowaniu cywilnym. Z tego co się dzisiaj telefonicznie dowiedziałem postępowanie ma się ku końcowi. Niestety InPost nie dostarcza prawidłowo przesyłek, a szczególnie 2 awizo. Mam nagrania z monitoringu na tą okoliczność. Proszę o informację na jaki artykuł powołać się by posiedzenie sadu zostało odroczone. W postępowaniu już od ponad roku nie otrzymuję prawidłowo awizowanych żadnych pism. Ostatnie ,które odebrałem dostarczone było mi dzień po rozprawie. Proszę o pomoc.

Art. 214 kpc - odroczenie z uwagi na nieprawidlowe zawiadomienie/wezwanie.

A na jaki artykuł powołać się w związku na brak prawidłowego awiza odnośnie rozpraw które się już odbyły. Co zrobić by uznać je za nie ważne i sąd musiał jeszcze raz wszystkie podnoszone na nich kwestie rozstrzygać.

Ten sam. Wskazujac, ze nie chodzi o jedno ale serie blednych doreczen.

Z ciekawosci, ile czasu uply elo zanim sam zainteresowales sie sprawa i zadzwoniles.

Około roku. Po prostu się tym nie interesowałem, skoro wybrali sobie InPost na dostawcę poczty to powinni ich pilnować, a oni nigdy nie dostarczają awizo u nas poprawnie. Zawsze za to niby poprawnie awizowane i nie odebrane listy zwracają do sądu. Robią tylko kłopoty.

Ja czekalem na sprawę 1.5 roku jak się pózniej okazało 2 razy nie dostarczyli brak zwrotek.Teraz miałem odbiór w sklepie papierniczym jedna pani do drugiej - wydaj panu polecony.Pani do mnie -proszę okazac dowód.Poprosiłem panią o podanie jej nazwiska (nie miała dentyfikatora) chciałem wiedziec kto mnie legitymuje.Odpowiedz tej pani to ja panu nie wydam" dobra odebrałem Pytanie moje czy kazdy może widziec moje dane osobowe wydając przesyłkę Sądową - każdy pracownik sklepu ma dostęp do ważnych akt -leżą na półce w sklepie a ja nie mogę wiedziec kto mnie legitmuje ?

W inpoście chyba zasadą jest brak drugiego awiza. W każdym "pierwszym" jest bowiem 14 dni na odbiór.
Co do danych osobowych - w sklepie kasjerka podaje adresatowi pudło z przesyłkami i każe samemu sobie szukać swojej korespondencji.

adamlukass napisał:
co do danych osobowych - w sklepie kasjerka podaje adresatowi pudło z przesyłkami i każe samemu sobie szukać swojej korespondencji.
żart ? a 2 sprawa dopiero za 3 razem doręczyli poprzednie 2 wezwania zagineły

Ostatnia edycja:
Folklor to jest i tyle... Trzeba sie modlic, zeby obecnie Poczta Polska wygrala przetarg i znormalnialo to.

Nie dalej jak wczoraj bylem w moim punkcie (sklep metalowy :D) z uzyskanym po 3 tygodniach czekania z SR numerem przesylki, ktora wg wyszukiwarki PGP... Lezala w tymze sklepie metalowym. I faktycznie lezala. Tylko ja nie mialem szansy sie o tym dowiedziec - bo mi nikt zadnego awiza nie wrzucil do skrzynki. A bo po co.

W sadzie za to ostatnio widzialem zazalenie na odrzucenie sprzeciwu od nz - po terminie (oddalony wniosek o przywrocenie terminu) - w ktorym skarzacy zalaczyl zdjecia a4 wejscia do lokalu przedsiebiorstwa i wykazywal, ze niemozliwe bylo wrzucenie awiza do skrzynki - co opisal na zwroconej przesylce doreczyciel - skoro golym okiem widac, ze tam nie ma zadnej skrzynki. Zeby bylo ciekawiej, lokal firmy byl otwarty 8-20, wiec w ogole nie rozumiem, czemu ktos w tych godzinach po prostu nie doreczyl listu...

PGP to stan umyslu :)

Powrót