Brak biletu-nakaz zapłaty-nie wniesienie sprzeciwu-komornik-czy da się coś zrobić?

• Autor wątku Autor wątku Pawolsz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pawolsz

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam

Mam wielki problem, otóż otrzymałem pod koniec maja pozew do sądu. Otrzymałem również listę 10 mandatów w ciągu 5 lat. Pozew tyczył się jednak tylko jednego mandatu. Zapłaciłem razem z kosztami sądowi żeby mieć z głowy. Następnie przyszło mi zawiadomienie o przejęciu przez komornika konta bankowego oraz nakaz zapłąty aż 600zl za rózne koszta związane z mandatem. Jestem w kropce, pogubiłem się w tym, jeśli tak ma mi przychodzić ciągle coś nowego gdy zapłacę za następne mandaty po kolei to zbaankrutuję. PRoszę o pomoc, przesyłam zdjęcia.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Ogólnie największym problem jest wezwanie które dostałem dzisaj czyli zawiadomienie o zajęciu rachunku przez komornika.

"Z dnia 03-02-2014 syg. akt III Nc 4060/13 zaopatrzony w klauzulę wykonywalności z dnia 11-02-2015"

Kompletnie się tego nie spodziewałem, myślałem że przyjdzie znów wezwanie do zapłaty przez sąd i złożę sprzeciw tym razem, ale to jest coś innego.

Sprawdź w sądzie na jaki adres awizowany był ten nakaz i czy został odebrany. Masz szansę uniknąć kosztów komorniczych.

W jaki sposób mogę to sprawdzić? Mogę iść do swojego sądu w Szczecinie?

Powrót