brak biletu ztm - mandat

• Autor wątku Autor wątku poszukacz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

poszukacz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. W dniu dzisiejszym dostałem mandat za brak biletu. Sprawa wyglądała tak ze jechałem najpierw jednym autobusem, kierowca nie mial biletu, automat był zepsuty, po 3 przystankach wysiadłem i po czekałem na inny autobus. W kolejnym autobusie okazało się ze jest taka sama sytuacja.. dodam że kiosku ani automatu na zewnątrz nie było. No i mając w pamięci to ze na tej linii (217) jest mało kanarow postanowiłem jechać dalej. Oczywiście ktoś chciał I 2 przystanki dalej wsiedli kontrolerzy. . Na nic nie zdały się moje tłumaczenia. Mandat i 7 dni ze zniżka.
Bylem już w punkcie obsługi pasażera lecz dostałem tylko informacje ze mogę napisać pismo i za 30 dni dadzą odpowiedz.. kamery w autobusach były.
Czy miał już ktoś podobna sytuacje ? Warto się odwoływać? Jeżeli nie przyjmą będę miał do zapłaty 100 zł więcej. .

Tak kolego.. i wiem ze takie sytuacje mnie nie zwalniaja z tego obowiązku.. ale no ... bądźmy ludzmi. Na tym odcinku żadnego miejsca w którym można zakupić taki bilet oprócz autobusów... mój post nie miał by miejsca jeżeli było by to w pierwszym autobusie. To chyba ztm jest dla nas a nie my dla nich. Dając możliwość zakupu biletu w autobusie niech się wywiązują..

To jest forum prawne i tyle. Regulamin jest jasny i albo jest po twojej stronie albo nie.
Tu nie ma zadnego "badzmy ludzmi".

Mimo wszystko na jednej opinii nie spoczne i czekam na kolejne, szczególnie osób które miały podobna sprawę.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
poszukacz napisał:
Mimo wszystko na jednej opinii nie spoczne i czekam na kolejne
Każda kolejna będzie taka sama, przykro mi.
poszukacz napisał:
szczególnie osób które miały podobna sprawę
Podobnych osób z podobnym pytaniem było już dziesiątki, jak nie setki, zawsze z takim samym skutkiem. Trzeba zapłacić, jak zwlekasz, większe koszta, zwlekasz dalej, dojdą kolejne koszta Sąd, Komornik itd...

Ok dzięki. Przed napisaniem tego posta szukałem i nie mogłem znaleźć podobnych spraw(licząc ze to nie jeden autobus a 2).
Pozostaje jak najszybciej kupić samochód..

poszukacz napisał:
Pozostaje jak najszybciej kupić samochód..

Lub po prostu kupić bilety jak korzystasz z komunikacji miejskiej...
W wielu miastach można kupić i skasować bilet przez komórkę - może warto się tym zainteresować w Twojej sytuacji?

Temat zamkniety. Jest to jakieś wyjście ale w tym wypadku nawet tego bym nie zdążył zrobić. I nie stawiaj mnie na równi z gapowiczami. Wesołych świąt =)

witaj.
mam podobną sytuację jak Ty. z tym, że sprawa jest na dniach do rozstrzygnięcia w sądzie. biletomat zawłaszczył moje pieniądze a biletu nie doładował. zobaczymy, czy uda mi się z tego wywinąć ;-)
pozdrawiam poświątecznie :-)
Wiola

Powodzenia, okoliczności po twojej stronie ;)

Ja swój właśnie zapłaciłem.

Powrót