Brak dokumentów a wyjazd do niemiec.

• Autor wątku Autor wątku halu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

halu

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Witam mam takie pytanie jade z kolegą do Niemiec przez Czechy jedziemy autokarem do pracy i będzie tam więcej osób takich jak my ale do rzeczy ja mam 18 lat kolega 17 on ma nie ważny już paszport ja nie mam ani dowodu (nie zdążę wyrobić do wyjazdu) ani paszportu, czy zostaniemy zatrzymani na granicy w Czechach albo w Niemczech i sprawdzeni? i to jest moje główne pytanie gdyż pewny jestem na 100% że na trenie Niemiec już nam mogą zrobić krzywdę za brak dokumentów ale jedziemy tam do pracy więc nasz dzień będzie wyglądał pewnie tak: praca/sen i tak w kółko:)

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Bez paszportu lub dowodu osobistego zostaniecie zatrzymani i deportowani do Polski
Zrobią wam komplet zdjęć pobiorą odciski i będziecie już w komputerze nielegalne przekroczenie granicy za duże ryzyko nie radze,,,,,,,,,,,,,,, :beer: :beer: :beer:

Ale gdzie zostaniemy zatrzymani? przy granicy? chciałbym abyś sprecyzował odp. bo jak dojedziemy do tej pracy to tam nie jesteśmy narażeni na kontakt z policją raczej:)

Edit. Głupio to zabrzmiało "sprecyzuj gdzie" :P chodzi mi poprstu o to czy przejedziemy przez granice bo na miejscu raczej nas nikt nie zatrzyma bo bedziemy pracowac a nie biegać z nożami po osiedlach.

Poruszając się po danym kraju powinieneś posiadać dowód nawet do podjęcia pracy
Nawet podczas pracy możesz mieć łapankę przez policje poczytaj linka jak wygląda kontrola w miejscu pracy. o,38,87680.html
Będziesz następnym który ma problemy z prawem potem napiszesz dlaczego mnie tak potraktowali.

Rozumiem i zdaję sobie sprawe. A zapytam ostatiną rzecz i skończymy temat:P czy na granicach poprstu jest kontrola czy nie ?

Na granicy nie ma ale w obrębie 50km od granicy

Podjeliśmy decyzję ja czekam na dowód a kolegi nie stać teraz na 140zł na paszport bo taka jest ponoć cena, czy dowód tymczasowy jemu wystarczy?

Powrót