Brak dostępu do internetu / zerwanie umowy

• Autor wątku Autor wątku adriano1191
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adriano1191

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
mam problem z dostawcą internetu Matcom, od około 2 miesięcy nie posiadam w ogóle internetu, wichura zerwała kable a dostawca nie mógł uzyskać dostępu do swojego nadajnika bo mają tam jakieś problemy z właścicielem budynku na którym ten ich nadajnik się znajduje.
Na samym początku otrzymaliśmy chwilowo internet mobilny, zastępczy który wyczerpał się po 5 dniach i od tego czasu nie mamy żadnego dostępu do internetu.
Napisałem do nich że w związku z tym że nie mogą dostarczyć mi internetu to proszę o zerwanie umowy za porozumieniem stron. Ale takiej odpowiedzi się nie spodziewałem

"Rezygnacja zostaje uznana, według Regulaminu Świadczenia Usługi dostępu do Internetu przez firmę Matcon, ze skutkiem na dzień 2019-09-09.
Firma Matcom nie może przychylić się do propozycji wypowiedzenia za porozumieniem stron.
Informuję że została przygotowana dla Państwa nowa specjalna oferta a w niej:"

Nie chce żadnej nowej oferty, mam już internet od nowego dostawcy. Co w takiej sytuacji powinienem zrobić?

Co mówi umowa o możliwości wypowiedzenia z powodów leżących po stronie dostawcy usług? Najlepiej wrzuć jej treść tylko zasłoń wszelkie dane.

Obecnie nie mam dostępu do skanera ale w punkcie 21 jest wyraźnie napisane że po 21 dniach mogę zrezygnować z umowy.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Czemu więc nie skorzystałeś z tego zapisu tylko prosisz o porozumienie stron?

Chyba chciałem być miły ale w takim wypadku wyślę drugie pismo.

Powrót