Brak dow. Rej.

• Autor wątku Autor wątku Corvax178
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Corvax178

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam Ja mam wrecz przeciwny problem choc bardzo podobny. KUPILEM AUTO BEZ DOWODU REJESTRACYJNEGO ZOSTAL ZABRANY Z POWODU BRAKU WAZNYCH BADAN TECHNICZNYCH. Dokonalem niezbednych napraw i pojechalem na przeglad oplacilem po drodze US problemy zaczely sie gdy chcialem zarejestrowac auto na siebie OKAZALO SIE ZE W DOWODZIE WLASCICIELEM AUTA JEST PANI Z OKOLIC KONINA A JA ZAKUPILEM AUTO ZE SZCZECINA! GOSC OD KTOREGO KUPILEM AUTO PRZESLAL MI POCZTA POPRZEDNIE UMOWY LACZNIE Z MOJA MAM TERAZ 3 SZTUKI ORAZ POKWITOWANIE POLICYJNE OKAZUJE SIE ZE PIERWSZA ITAK NIE JEST ZAWARTA Z PANIA KTÓRA WIDNIEJE W DOWODZIE JAKO WLASCICIEL . DZWONILEM DO URZEDU W KONINIE KTORY MI NIE WYDA DOWODU PONIEWAZ NIE JESTEM WLASCICIELEM ANI TEZ PANI WPISANEJ W DOWODZIE PONIEWAZ SPRZEDALA AUTO 2,5 ROKU TEMU I ZGLOSILA TEN FAKT W WYMAGANYM OKRESIE 30 DNI. URZAD W KONINIE POINFORMOWAL MNIE TEZ ZE AUTO NIE JEST KRADZIONE I TYM TROCHE MNIE USPOKOIL MOGE ODZYSKAC DOWOD GDY ZBIORE WSZYSTKIE UMOWY PO KOLEI BRAKUJE PRZYNAJMNIEJ JEDNEJ. I TUTAJ KOLEJNY PROBLEM JESTEM W KONTAKCIE Z PANIA WPISANA W DOWODZIE LECZ NIE POSIADA JUZ ONA UMOWY SPRZEDAZY I NIE MOGE DOTRZEC DO NASTEPNEJ OSOBY W LANCUSZKU. OSOBA Z PIERWSZEJ ``DATOWO`` UMOWY NIE ODPOWIEDZIALA NA MOJ LIST POLECONY NAJPRAWDOPODOBNIEJ JEST ZA GRANICA. A JESLI TEZ JUZ NIE POSIADA UMOWY LUB JA ZAGUBIL BOJE SIE ZE WZIALEM SOBIE PROBLEM NA GLOWE I BEDE MIAL PRZEZ TO KLOPOTY. CZY MOZNA TO JAKOS ZALATWIC JESLI TAK TO JAK. GDZIE SIE Z TYM ZGLOSIC BO MIJA TERMIN ZGLOSZENIA FAKTU NABYCIA

No to masz faktycznie problem. W tym wypadku jedynie Sąd może wyrokiem stwierdzić że pojazd należy do Ciebie opierając się na dokumentach i ewentualnie zeznaniach świadków.Ale to potrwa co najmniej kilka miesięcy

wiec kogo mam podac osobe która sprzedala mi auto które faktycznie rzecz biorac nie bylo w jego prawnym posiadaniu BO ANI ON ANI POPRZEDNI ``WLASCICIELE`` NIE ZGLOSILI FAKTU NABYCIA czy moze ZALOZYC WNIOSEK W GLÓWNYM WYDZIALE KOMUNIKACJI W WARSZAWIE JESLI TAKOWY ISTNIEJE BO NIE MAM POJECIA, ABY SPRAWDZILI KOLEJNOSC NABYWANIA AUTA I WYDALI ORZECZENIE O PRAWNYM POSIADANIU GO PRZEZEMNIE?

To nic nie da, WK nie będzie Ci ustalał właścicieli i nie będzie ustalał kto jest teraz właścicielem pojazdu bo to nie leży w jego kompetencjach. Zrobiłeś błąd przy zakupie to tylko Twoja wina. Musisz mieć tą jedną umowę aby dopełnić formalności. Jeżeli jej brakuje to tylko Sąd jest władny ustalić kto jest teraz właścicielem pojazdu i na podstawie tego wyroku dopełnisz wszelkich formalności

Wiec do czasu zakonczenia rosprawy moge zapomniec o urzytkowaniu samochodu! No ladnie sie urzadzilem. Na dodatek byly zwolnienia w moim zakladzie i stracilem prace. Poprostu bomba super nie ma co!!! Nie mam na zycie a tu jeszcze placic za sad w sprawie auta za 2 tys. zl. ten rok super sie dla mnie zapowiada.

Powrót