G
Grzegorz.S
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Czytałem już tu posty na podobny temat .. ale możę opisze swoją sytuację .. byłem zameldowany w domu rodzinnym ale wyjechałem do Warszaway w celach zarobkowych planowo miało byc to dwa miesiące ale okazało sie ze znalazłem lepszą prace na dłuzszy okres wiec zostałem tam. W trakcie tego skradziono mi portfel z dowodem osobistym oczywiscie zgłosiłem to ale nie robiłem nowego poniewaz moj opiekun(jestem z rodziny adopcyjnej) groził mi sprawa o wymeldowanie bo chciał sprzedać mieszkanie.. Więc nie robiłem nowego bo jak by to zrobił musiał bym z tego co sie orientuje robic nowy dowód i czekałem.. w koncu wymeldowano mnie jakos bez mojej wiedzy i obecnosci.. obecnie nie posiadam meldunku ani dowodu zaręczyłem sie i mieszkam z dziewczyna na stancji a ona jest w 5 miesiacu ciązy.. włascicielka nie chce mnie zameldowac.. dziewczyna ma meldunek w domu rodzinnym i planujemy cywilny za 2 miesiące.
moje pytania są takie
1. Czy mogę dostać dowód osobisty bez meldunku i czy grozi mi jakas odpowiedzialnosc karna za jego brak ?
2. Gdzie mogę go wyrobić ?
3. Czy na takim dowodzie moge wejść w związek małzeński ?
4. Co będzie potem z dzieckiem z jego meldunkiem czy podstawową opieką medyczną ?
byłbym wdzieczny jak by ktoś znał odpowiedzi
moje pytania są takie
1. Czy mogę dostać dowód osobisty bez meldunku i czy grozi mi jakas odpowiedzialnosc karna za jego brak ?
2. Gdzie mogę go wyrobić ?
3. Czy na takim dowodzie moge wejść w związek małzeński ?
4. Co będzie potem z dzieckiem z jego meldunkiem czy podstawową opieką medyczną ?
byłbym wdzieczny jak by ktoś znał odpowiedzi