Brak dowodu osobistego w niemczech.

• Autor wątku Autor wątku Argrest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Argrest

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam Wszystkich bardzo serdecznie ! Otóż mam jeden problem. 27 lipca jadę do niemiec , mam 16 lat , jade z dwójką kolegów oraz Ojcem kolegi . Wlasnie chodzi o to ze nie mam wyrobionego dowodu osobistego , zlozylem wniosek dokladnie 2 tyg. temu , dzisiaj poszedlem sie spytac czy moze cos wiadomo kiedy go dostane a Pan w urzedzie mi powiedzial ze nie wczescniej jak 2 tyg. bede musial jeszcze czekac. Ile kary moge dostac za nieposiadanie dowodu ? Mial ktos taka sytuiacje ze nie mial zadnych dokumentow i nie zostal zlapany na kontroli ? Czesto lapia ? Jak radzicie , lepiej zostac w domu czy na "dzika" jechac do Niemczech bez dokumentow ? Nie mam paszportu . Jedynie co mam to karta motorowerowa.. Czy policjanci uwierza na slowo i czy wystarczy jak im podam imie i nazwisko ? Co o tym sądzicie ? Za wszelką okazaną pomoc serdecznie Dziekuje !!

Nie polecam wycieczki bez żadnych dokumentów potwierdzających tożsamość (jest to TYLKO dowód osobisty i paszport).
W przypadku kontroli możesz zostać zatrzymany i poddany dłuuugiemu procesowi potwierdzania Twoich danych (czy np. nie jesteś nielegalnym imigrantem spoza UE).

Szkoda nerwów. Zalecam zostanie w domu.

Powrót