Brak faktur

• Autor wątku Autor wątku wiolettaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wiolettaa

Użytkownik
Odpowiedzi
81
Witam, prowadze działalnosc prdukcyjna na mala skale i mam malutki sklep z rekodzielem i wyrobami dekoracyjnymi, prowadze tam sprzedaz hurtowa
Moja pracownica niestety nie dala mi do rozliczenia 3 faktur sprzedazy z czerwca, siepnia i grudbnia, nie zaplacilam od nich podatku
Czy wyjdzie to w rozliczeniu koncowym roku? co za to grozi?

Zrób korektę sprzedaży do każdego z miesiąca osobno, wylicz odpowiednio podatek dochodowy (wynikający z zasad ogólnych bądź ryczałtu) łącznie z odsetkami, przekaż go na rachunek US z pismem wyjaśniającym dlaczego zrobiono korektę.
Dziwi mnie fakt gdzie był nadzór nad sprzedażą?, jaka była numeracja faktur?
Gdy jesteś VATowcem - to samo będzie dotyczyło podatku VAT - dodatkowo jednak trzeba zrobić korektę wszystkich deklaracji VAT-7 począwszy od czerwca ub. roku aż do chwili obecnej, miesiąc po miesiącu i to głównie w przypadku zwrotu podatku przez US (następna deklaracja wynika z poprzedniej). Zapłać dodatkowy podatek VAT z odsetkami i napisz pismo wyjaśniające dlaczego zrobiono korektę podatku VAT.
LEPIEJ PÓŹNO NIŻ WCALE !!!!

Dodatek do odpowiedzi z godziny 17:47:
- gdy już było zrobione rozliczenie roczne podatku dochodowego (PIT-28, bądź PIT-36) to i tu trzeba zrobić korektę zeznania z pismem wyjaśniającym dlaczego? no zapłacić różnicę podatku z odsetkami gdy oczywiście wystąpią te różnice.
Tyle kłopotów przez takie zaniedbanie!!!!

Mamy koniec marca, a czytamy
Czy wyjdzie to w rozliczeniu koncowym roku?
Można sobie tylko wyobrazić jaki tam panuje bałagan. Ciekawe co z remanentem na koniec roku?

Powrót