brak home office

• Autor wątku Autor wątku piotrekce
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P

piotrekce

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam mam pytanie dotyczące HO.Czy będąc pracownikiem stałym(na pernamencie)bez home office czy moge mieć problemy z tego tytułu? nie mam home office zamierzam zrobić w krótce,a pracuję rok dla firmy czy mogę mieć problemy przez to? proszę o pomoc;;))

w chwili obecnej pracujesz NIELEGALNIE. Raczej cie nie deportuja, ale czas dziala na twoja niekorzysc. Przez ten rok mogles juz sie wyzbyc obowiazku rejestracji i mogl sie on tobie przyczynic do nabycia prawa do rezydencji w uk. Jesli pobierasz jakies zasilki, wliczajac tax credity, to mozesz musiec je zwrocic. Takie oto problemy. Wyrob ten home office jak najszybciej

przed chwilka sie doczytałem czegoś takiego;;Nieobjęte Programem Rejestracji Pracowników, a więc niezobowiązane do zarejestrowania się są osoby, które:

•przepracowały legalnie na terenie UK 12 miesięcy bez przerwy dłuższej niż 30 dni a więc ja przepracowałem w taki sposób i nie pobieram zadnych zasiłkow ani nic z tych rzeczy

Czy może mi ktoś udzielić takiej informacji czy rzeczywiście nie posiadam obowiązku do zrobuienia home office
mam zamiar zrobic jak najszybciej ale w przyszłym miesiącu jadę do polski na czas wolny więc nie mogę zrobić tego w przeciągu 2och miesiecy pracuję 1,5 roku w firmie nigdy mnie nie pyrtali o home office a co jeśli wyśle?? jezeli dopatrza sie tego ze pracuje prawie 2 lata (na czarno niby)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót