D
darek2910
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Cześć, mam duży problem z małym długiem. Przy próbie przedłużenia umowy u operatora telefonicznego o dziwo wyszła weryfikacja negatywna. Opłacane mam wszystko na bieżąco. Wykupiłem nawet raport BIK ale wszystko ok. Po kilku telefonach i przełączeniach między działami na infolinii udało mi się dowiedzieć, że chodzi o niedopłatę do wypowiedzianej przeze mnie umowy 5 lat temu (nadmienię, że w ciągu tych 5 lat brałem 2 nowe numery). Dowiedziałem się również, że mój dług został sprzedany firmie windykacyjnej. Wysokość tego długu to 0,51zł - słownie: pięćdziesiąt jeden groszy. Pomijam fakt, że nawet nie wiedziałem o tej niedopłacie bo zapłaciłem ostatnią fakturę zgodnie z kwotą na niej. I tu zaczynają się schody bo z infolinii firmy windykacyjnej zero informacji, tylko mailowo. Po 2 tygodniach walki, że nie mają dostępu do tej sprawy, że odpiszą lub oddzwonią, że był wystawiony jakiś PIT (byłem nawet w US), otrzymałem konkretną odpowiedz:
Niby ok, ale operator telefonii nie otrzymał takiej informacji
a ja nie mogę przedłużyć umowy. Po ponownej próbie kontaktu z firmą windykacyjną zero odpowiedzi.
Moje pytanie, jak mogę wymusić na firmie windykacyjnej przekazanie informacji operatorowi o uregulowaniu długu? Bo z infolinii operatora wiem, że dopóki oni nie otrzymają takiego info nic nie mogę zrobić a ja już jestem bezradny co dalej z tym fantem zrobić.
Pozdrawiam, Darek
Szanowny Panie,
Była prowadzona Pana sprawa, ale zadłużenie zostało uregulowane w 2017r i sprawa jest spłacona.
Niby ok, ale operator telefonii nie otrzymał takiej informacji
Moje pytanie, jak mogę wymusić na firmie windykacyjnej przekazanie informacji operatorowi o uregulowaniu długu? Bo z infolinii operatora wiem, że dopóki oni nie otrzymają takiego info nic nie mogę zrobić a ja już jestem bezradny co dalej z tym fantem zrobić.
Pozdrawiam, Darek