brak informacji w ciągu 14 dni

• Autor wątku Autor wątku kurt_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kurt_

Użytkownik
Odpowiedzi
75
31.05.2017 zgłosiłem do naprawy ekspres do kawy u sprzedawcy. Miał ktoś do mnie dzwonić z informacją. Do dnia 15.06.2017 sprzedawca nie skontaktował się ze mną. Czy to oznacza, że mogę teraz żądać zwrotu gotówki lub wymiany na nowy?

byłem dziś w sklepie. Oto ich stanowisko: "W związku z wizytą klienta w sklepie w sprawie reklamacji: ... informuję, że odmawiam zwrotu gotówki na podstawie rękojmi. Reklamowany sprzęt został naprawiony wedle życzenia klienta i na podstawie milczącej zgody nie mamy obowiązku informowania klienta w terminie 14 dni o sposobie rozpatrzenia reklamacji."
Dodam, że ekspres jest nadal w serwisie.

jak masz zadawać głupie pytania nie pisz nic.

Jak masz nie robić czegoś, o co zostałeś poproszony, to nie pisz nic. I nie pokazuj tu fochów, bo zdaje się to ty tu szukasz pomocy.

kurt_ napisał:
byłem dziś w sklepie. Oto ich stanowisko: "W związku z wizytą klienta w sklepie w sprawie reklamacji: ... informuję, że odmawiam zwrotu gotówki na podstawie rękojmi. Reklamowany sprzęt został naprawiony wedle życzenia klienta i na podstawie milczącej zgody nie mamy obowiązku informowania klienta w terminie 14 dni o sposobie rozpatrzenia reklamacji."
Dodam, że ekspres jest nadal w serwisie.

Fajna historia.

kurt_ napisał:
jak masz zadawać głupie pytania nie pisz nic.

Jak jesteś taki mądry to udaj się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.
Ewentualnie weź dwie stówki w kieszeń i udaj się do specjalisty w swoim mieście.

przepraszam zapomniałem, że niektórym ciężko się domyśleć o co chodzi.

Domyślamy się treści twojego zgłoszenia reklamacyjnego, zgodnie z postem nr 2.
Z takim podejściem do ludzi, to nie dziwota że problemy.

kurt_ napisał:
31.05.2017 zgłosiłem do naprawy ekspres (...) Do dnia 15.06.2017 sprzedawca nie skontaktował się ze mną. Czy to oznacza, że mogę teraz żądać zwrotu gotówki lub wymiany na nowy?
Nie. To oznacza, że sprzedawca uznał reklamację i możesz żądać naprawy

Powrót