Brak internetu Cyfrowy Polsat

• Autor wątku Autor wątku Joohny97
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Joohny97

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam problem z dostawcą internetu. Od jakichś 3-4 dni nie ma internetu w całej mojej miejscowości, oczywiście z winy dostawcy. Dostawcą jest Cyfrowy Polsat. Czy z tego względu mogę starać się o jakikolwiek zwrot kosztów lub tym podobne?
Ponadto od jakichś 3 miesięcy internet działa nie tak, jak jest to określone w umowie (prędkość która normalnie sięgała 18Mbit/s teraz nie sięga nawet 1Mbit/s). Sprawa była zgłaszana, lecz nic z tym nie zrobiono. Wychodzi na to że płacę za coś z czego nie da się korzystać.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Joohny97 napisał:
.Czy z tego względu mogę starać się o jakikolwiek zwrot kosztów lub tym podobne?

Pewnie podpisałeś z nimi jakąś umowę, więc może najpierw sprawdź czy jest tam zapis, który mówi coś na temat braku internetu z winy dostawcy i o ewentualnych wtedy przysługujących Ci prawach wynikających z tego.

Ostatnia edycja:
Umowę sprawdziłem. Widnieje w niej fragment który mówi że za każde 12h braku internetu z winy dostawcy, lub za każde 12h niedotrzymywania warunków umowy ze strony dostawcy(czyli np. zbyt wolny internet), dostawca zobowiązany jest wypłacić 1/30 obecnego rachunku. Złożyłem reklamację i otrzymałem odpowiedź że została odrzucona, ponieważ to niby z mojej winy. Dodam że w mojej miejscowości wiele osób ma ten sam problem(internet działa zbyt wolno) i także mieli przerwę w dostawie internetu która trwała około 7 dniu. Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co robić. :mad:

Zbierz wszystkie osoby razem i napiszcie skarge do UKE.

Powrót