Brak kontaktu firmy w sprawie reklamacji i rachunku

• Autor wątku Autor wątku prodraw
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prodraw

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Witam

Zlecałem jako osoba fizyczna wykonanie drobnej usługi hydraulicznej i umawiałem się na fakturę. Po wykonaniu usługi nie jestem w stanie skontaktować się z właścicielem ani w celu reklamacji, ani uzyskania faktury. Prawdopodobnie mój numer telefonu został zablokowany przez właściciela. Na stronie internetowej firmy figuruje jedynie numer telefonu oraz adresy "stacji serwisowych", które nie istnieją w rzeczywistości. Mam również numer telefonu pracownika firmy, który realizował usługę, który twierdzi, że nie wie, jaki jest adres siedziby firmy, i żeby kontaktować się z jego szefem. Czy jest jakiś sposób, aby wyegzekwować reklamację, fakturę lub przynajmniej ukrócić ten proceder? Korzystając z WHOIS dotarłem do danych kontaktowych administratora strony, od niego - danych właściciela firmy hydraulicznej raz adresu jakiejś jego firmy zarejestrowanej w innym mieście.

arturoooo napisał:
Skarbówka/ZUS.

Która skarbówka? Zakres usług określony na stronie internetowej jest dla miasta X. Ale nie wiem, czy i gdzie jest zarejestrowana jakaś działalność gospodarcza dla tych usług. Znalazłem działalność tej osoby zarejestrowaną dla miasta Y, dla innego rodzaju usług.

Rozumiem, że wysłać do dwóch nie możesz skoro zadajesz takie pytanie? :o

Powrót