brak majątku i mieszkanie u konkubentki

• Autor wątku Autor wątku marekmarek121
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marekmarek121

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
za kilka miesięcy przestanę spłacać długi. finalnie sprawa trafi do komornika i chcialbym sie przygotowac stad ponizej krotki opis sytuacji i prosba o interpretacje rozwiazania.

zyjemy z partnerka(brak slubu) w mieszkaniu ktore jest na nia, jestem tam zameldowany od wielu lat tak jak i ona. kredyty gotowkowe mam tylko na sobie. chcialbym zabezpieczyc rzeczy ktore sa w mieszakniu przed egekucja. moj pomysl jest taki, ze spisjemy umowe najmu pokoju w tym mieszkaniu. ona jest strona wynajmujaca, a ja najemca. w umowie okreslamy ktore pomieszczenie jest wynajmowane przezemnie. spisane sa rowniez przedmioty w tym pokoju: kanapa, regal, dywan, firanki. partnerka bedzie odprowadzac podatek od zyskow z wynajmu. umowe chcemy zawrzec notarialnie dokladnie okreslajac pomieszczenie wynajmowane. Od razy zaznacze ze na rzeczy w pozostalej czesci mieszkania nie mamy dowodow kto faktycznie to kupil.

pytania w sprawie powyzszego:
- czy takie rozwiazanie powoduje zabezpieczenie przedmiotow w innych pomieszczeniach?
- jesli nie, to czy komornik zapowiada sie przed wizyta?
- jesli nie, to czy

moze bedzie i dobrze, ale wole sie zabezpieczyc i przygotowac za wczasu a nie na goraca jak sie zacznie walic :)

Powrót