brak mozliwosci dostarczenia zaswiadczenia o kontynuacji nauki

• Autor wątku Autor wątku fiore86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fiore86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Moj problem wyglada tak. SKonczylam studia licencjackie. Renta przyslugiwala mi do wrzesnia. Bronilam sie na poczatku pazdziernika i to spowodowalo ze aby pojsc na magisterke musialam poddac sie tzw dodatkowej rekrutacji. Lista wstepnie przyjetych zostala ogloszona pare dni przed koncem padziernika. W ciagu tygodnia my z dodatkowej rekrutacji staniemy sie studentami, jednak to bedzie juz listopad, a wiec zasw. do Zusu bede mogla dostarczyc dopiero w listopadzie, a tym samym strace rente za pazdziernik. Jak to zalatwic? czy mozna jeszcze w pazdzierniku zlozyc np wlasne oswiadczenie o kontynuacji studiow z zapenieniem doniesienia zasw. z uczelni? Czy wtedy w listopadzie wyplaca mi rente za sam listopad czy uwzlednia tez pazdziernik?prosze o pomoc

chodzi o rente rodzinna oczywiscie i mam 22 lata.

Sory ale podepne sie pod Twój temat :)
Ale na początku dam Ci odpowiedz ... tak idz do ZUSu babka pomoże Ci napisac oswiadczenie ze bedziesz kontynuowac nauke bo w innym wypadku Ci przepadnie renta za pazdziernik , Ja głupi wczesniej tego nie wiedzialem i czekalem na zaswiadczenie do 20 pazdziernika zamiast napisac oswiadczenie ... a tak teraz niewiem ile bede czekal na rente za pazdziernik ? a może otrzymam podwojna w listopadzie , przewaznie bywało to nawet przed swietem zmarłych ... jak ktos ma jakies doswiadczenie jesli oddalo sie pozniej zaswiadczenie to po jakim czasie przysyłali na konto pieniadze ?

Pozdrawiam

Znam podobną sytuację i student dostał rentę za dwa miesiące tj. X i XI.

No i tak jak sie spodziewalem dostalem przed swietem zmarlych rente ale zaskoczyło mnie to ze tylko za 1 miesiac ? zaswiadczenie oddalem 20 pazdziernika od pazdziernika jestem studentem to czemu nie dostalem wyrownania ? a moze wyrownanie jeszcze dostane ? tzn czemu za pazdziernik nie dostalem ?

Podnosze temat...

Ma ktos doswiadczenie w kwestii spoznionego zaswiadczenia o kontynuacji nauki? Zaswidczenie zlozylam 8.10, rente zawsze wyplacali mi 14...ale tym razem nie wyplacili...domyslam sie ze chodzi o zbyt pozne doniesienie zasw. Wie ktos moze kiedy dostane ta rente? Koniec miesiaca czy dopiero razem z renta listopadowa?

Powrót