Brak odpowiedzi na reklamację, a zwrot pieniędzy.

• Autor wątku Autor wątku Pampalini
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pampalini

Użytkownik
Odpowiedzi
64
Zgłosiłem reklamację na zasadach niezgodności towaru z umową. Pomimo upływu 14 dni nie otrzymałem jakielkolwiek odpowiedzi na reklamację, a więc w związku z przekroczeniem tego terminu reklamacja została automatycznie uznana za uzasadnioną. W reklamacji domagałem się wymiany towaru na nowy i zwrotu kosztów reklamacji lub zwrot pieniędzy za towar i kosztów reklamacji. W celu dokonania zwrotu pieniędzy podałem numer konta bankowego.

Moje pytanie: ile czasu w takim przypadku ma sprzedawca na zwrot pieniędzy lub wysłanie wymienionego towaru ?

REKLAMACJA
na zasadach niezgodności towaru z umową

Zgłaszam reklamację na zasadach niezgodności towaru z umową, dotyczącą zakupionego w dniu 05.12.2016 r. „KABLA MICRO USB 3M”. Kabel nie spełnia swojej funkcji, nie działa. Jednocześnie oświadczam, że kabel użytkowany był zgodnie z jego przeznaczeniem, a niezwłocznie po stwierdzeniu wad odesłany do reklamacji. W związku z powyższym, proszę o wymianę odesłanego kabla na nowy wolny od wad, przesłanie go na adres podany w nagłówku, oraz zwrot kosztów reklamacji w wysokości 13,00 zł na poniżej wskazane konto bankowe:
37 .... .... .... .... .... ...6, lub zwrot kwoty zapłaconej za kabel (21,06 zł) wraz z kosztami reklamacji (13 zł), tj. w sumie 34,06 zł na powyżej wskazane konto bankowe. Do reklamacji załączam reklamowany kabel oraz oryginał wystawionego
i otrzymanego przy zakupie paragonu fiskalnego. Jednocześnie proszę o zwrot oryginalnego paragony, gdyż stanowi on dla mnie dowód zakupu dla pozostałego zawartego w nim asortymentu.

W takim razie dam im jeszcze tydzień i zobaczymy co dalej.

Powrót