brak odpowiedzi z sadu a windykacja

• Autor wątku Autor wątku synowa11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

synowa11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam. Mam duży problem. W 2002r. wziełam kredyt- szczerze raz spłacałam a raz nie, sprawa trafiła do Sądu- otrzymałam wyrok-natychmiastowa spłata-od którego sie odwołałam w terminie- było to w 2004 roku, Sąd nie odpowiedział, sprawa się nie odbyła- ku mojemu zdziwieniu wczoraj listem zwykłym otrzymałam od innej formy windykacyjnej pismo o natychmiastową spłatę tego długu( nadmienię iz odsetki przekroczyły kwote kredytu). Prosze o pomoc co mam zrobić. Z góry Bardzo dziękuje

Dlaczego się Pani się odwoływała ? Sprawdzała Pani potem na jakim etapie jest sprawa czy też zapomniała Pani ?

Odwołałam się od wyroku w terminie 7 dni i wniosłam opłatę za wniesienie sprzeciwu i Sąd ani nie odpisał ani nie było sprawy

Wydaje mi się, że powinna Pani najpierw skierować swoje kroki do Sądu celem sprawdzenia co z Pani sprawą. Ma Pani sygnaturę akt, w sekretariacie powinni Pani udzielić informacji.

Tak też zrobię, ale jeżeli sprawa się nie odbyła, Sąd nie wysłał nic w tej sprawie to moim zdaniem sprawa jest załatwiona mineło juz 8 latod kiedy odwołalm się od wyroku. mam rację?

Proszę pamiętać, że każda czynność sądowa przerywa bieg przedawnienia, proszę nie gdybać udać się jak najszybciej do Sądu i sprawdzić co i jak. Później zgłosić się na forum tutaj zawsze znajdzie Pani pomoc :)

Powrót