Brak odpowiedzi ze strony sklepu internetowego

• Autor wątku Autor wątku Sara3112
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sara3112

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Jakiś czas temu dokonałam zakupu w sklepie internetowym - za przedpłatą, pieniądze wysłałam jeszcze tego samego dnia. Zaznaczyłam opcję wysyłki do paczkomatu. Otóż towar został wysłany, jednak ja z przyczyn osobistych akurat nie mogłam odebrać w terminie paczki i została ona odesłana z powrotem do nadawcy. Napisałam do nich w tej sprawie prośbę aby wysłali przesyłkę ponownie do tego samego paczkomatu, a jeśli jest taka konieczność żebym zapłaciła za przesyłkę ponownie to zapłacę. Liczyłam na to, że ktoś mi odpisze ile mam zapłacić za ponowną wysyłkę, jeśli tak trzeba, ogólnie jakieś informacje - jednak nikt nie odpisał (a dodam, że normalnie odpisują na emaile i muszą je czytać ponieważ mają taka opcje że przez email klienci zamawiają również). Napisałam w zeszłym tygodniu i do tej pory brak odpowiedzi. Nie wiem, co zrobić.

Proszę wysłać listem poleconym na adres siedziby przedsiębiorstwa wezwanie do wydania towaru. Być może będziesz musiała pokryć koszty wysyłki, która nie została odebrana z Twojego powodu. Jeżeli nie odpiszą na list trzeba będzie myśleć co dalej - dalej wchodzą przepisy oprócz Kodeksu Cywilnego to również przepisy ewentualnie Kodeksu Karnego jeżeli zaistnieją odpowiednie przesłanki np. przywłaszczenia mienia.

Dziękuję za odpowiedź.
Cóż, okazało się, że paczka nie dotarła jeszcze do sklepu, utknęła gdzieś w 'rękach' firmy Paczkomaty i oni sami nie wiedzą, co się dzieje, ciągle dowiaduję się, że sprawa jest w trakcie wyjaśniania. :(

Powrót