Brak paragonu a zablokowany telefon

• Autor wątku Autor wątku 23Gorzatka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2

23Gorzatka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam , zakupiłam telefon w lombardzie, po pewnym czasie przestał działać tzn. Nie ma sieci. Zakupiłam za gotówkę go w lombardzie. Pudełko mam, na pudełku jest kod kreskowy lombardu, lecz nie mam paragonu, musialam go wyrzucić. Najprawdopodobniej telefon został zablokowany przez operatora.

Czy mogę go w jakikolwiek sposób zwrócić czy nie ma szans ?

Reklamujesz u sprzedawcy. Jak każdą wadliwą rzecz.

Witam, mam podobną sytuację. Telefon zakupiony pół roku temu, nagle przestał działać, został zablokowany. W komisie rozkladaja ręce bo nie mam paragonu. Czy jest jakaś szansa żeby odzyskać pieniądze ? Przecież lombard posiada w systemie kopię faktury czy tam paragonu. Zwłaszcza że to zakup z sierpnia/września. Czy mogę coś wskórać?

Jeśli płaciłeś kartą to będzie ślad na wyciągu. Jeśli gotówką i nie ma paragonu, nie ma naklejki lombardu na pudełku -czegokolwiek co potwierdzi pochodzenie to słabo to widzę, lombard będzie się migał bo telefon ma wadę prawną i muszą go przyjąć więc jak nie będzie dowodu że to od nich to dla nich super wiadomość

Udaj się z potwierdzeniem zakupu do sprzedawcy i poinformuj o zwrocie towaru ze względu na wadę prawną/ukrytą.

Powrót