H
Hornblenda
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, mam pytanie dotyczące tego, czy dyplom ukonczenia studiów jest ważny pomimo braku podpisu. A także, czy w sytuacji, którą zaraz opiszę, odpowiedzialność za złożenie kompletu dokumentów ciąży na składającym czy przyjmującym te dokumenty. Sytuacja: ubiegałam się o dostanie się na fundowane przez UE studia podyplomowe. Po ogłoszeniu wyników rekrutacji okazało się, że nie byłam w ogóle brana pod uwagę w procesie rekrutacji, ponieważ mój dyplom był niepodpisany. Zatem pani od rekrutacji uznała, że dyplom jest nieważny (dyplom jest z tej samej uczelni). Inna pani przymująca wcześniej moje dokumenty, w dniu ich składania, powiedziała, że wszystko się zgadza. Kto zawinił w tej sytuacji? Czy prawnie mam szansę coś wskórać? Oczywiście, że moja wina, iż dyplom był niepodpisany, ale czy Pani przyjmująca dokumenty nie powinna zwrócić na to uwagę? Czy brak podpisu oznacza, że dyplom jest nieważny? Z góry dziękuję za wszelkie porady. Czuję się niesprawiedliwie potraktowana, gdyby nie ten podpis, dostałabym się na te studia (tak powiedziała mi kobieta z rekrutacji).