M
ma-lec
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, nie jestem ksiegowa , prowadze dzialalnosc a raczej prowadzilam kiedy w 2010r choroba rozlozyla mnie. Ostatnio ZUS odmowil mi zasilku chorobowego poniewaz okres przerwy pomiedzy zasilkiem rehabilitacyjnym a nowym chorobowym nie przekroczyl 60 dni a byl dokladnie rowny 60dni. Do tego mimo sybolu choroby innego niz na poprzednim zwolnieniu orzecznik uznal ze to to samo. (D59 a D47) choroba krwii. I zasilku nie przyznano. Co teraz? L4 ciagnie sie teraz od wrzesnia Czy jest szansa by anulowac to pierwsze zwolnienie z wrz 2013,zaplacic za to pelny ZUS tak jak prze owe 60 dni i uznac chorobe od kolejnego L4 ( tj. z padziernika)
Zaznaczam ze choruje do 2010 r i mam druga grupe inwalidztwa od powiatowego zespolu do orzekania. Co moge zrobic? nie jestem w stanie pracowc, dodatkowe choroby (np. neurologiczna, cukrzyca,)przy podstawowej anemii to wykluczja. Jestm samotna 56 letnia kobieta. Renta mi sie nie nalezy bo mi zabraklo 8m-cy do wymaganego wymiaru pracy. Czy w tym kraju nie ma sprawiedliwosci?
Małgorzata
Zaznaczam ze choruje do 2010 r i mam druga grupe inwalidztwa od powiatowego zespolu do orzekania. Co moge zrobic? nie jestem w stanie pracowc, dodatkowe choroby (np. neurologiczna, cukrzyca,)przy podstawowej anemii to wykluczja. Jestm samotna 56 letnia kobieta. Renta mi sie nie nalezy bo mi zabraklo 8m-cy do wymaganego wymiaru pracy. Czy w tym kraju nie ma sprawiedliwosci?
Małgorzata