brak przelewu kindergeld

• Autor wątku Autor wątku lena26xs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
w tym roku miala byc podwyzka dosyc spora Kindergeld ,co 4 lata musza podwyzszac, ale stwierdzili ze to by ich kosztowalo za duzo ,dlatego musza ukrocic innym zeby tym zamieszkalym dzieciom w DE dac wiecej ..dosyc glosno bylo na ten temat w TV ,radio

no ale piszą o unijnych przpisach
:(
Te sumy i nasilająca się tendencja w środowisku bułgarskim i rumuńskim są dla niemieckich ministrów na tyle niepokojące, że myśli się o zmianie regulacji. Lecz unijne prawo wiąże im w tym względzie ręce. Niepodważalna jest bowiem zasada równego traktowania obywateli niemieckich i obywateli innych państw UE.

Dzieci które spełniają wszystkie zgodne z prawem niemieckim warunki, nigdy nie zostaną tego świadczenia pozbawione. Jest to świadczenie na dziecko, tak samo jak w każdym innym kraju! Aczkolwiek polityka Niemiec winna sama skrupulatnie, zasadnie, zminimalizować beneficjentów. Jestem za!

i 3 miesiąc bez kindergeldu:rolleyes:a jak u was?

czyli ja pewnie też 3 miesiąc, 19 terminowo powinien być przelew ale raczej już nie wierzę , że będzie :(

jeeeeest mam :) wyrównali za 3 miesiące :beer:

kasia181290 CIESZE SIE OGROMNIE, ze się Pani udało!:D proszę mi tylko powiedzieć, kiedy składała Pani wniosek? być może i nas, pozostałych czekają jakieś dobre wieści? ;) pozdrawiam
Być może to jakiś znak, że sprawy ruszają do przodu!? W Końcu :ooo:

Witam
U mnie dalej brak przelewu:( juz 3 miesiac bez pieniedzy ale jest nadzieja ze sie cos ruszyło jezeli pani kasia181290 juz otrzymała pieniażki z wrównaniem pozostało mi tylko czekać na dobre wiadomości.

Witam,jestem nowa na tym forum mam do Was pytanie czy oprócz Kasi181290 któraś z Was otrzymała już zaległe pieniądze?Ja od grudnia nie dostaje i nie mam pojęcia co jest grane :sad:

ja tez od grudnia nie dostaje:(

Ja zawsze dostawałam na początku miesiąca i tak sobie czekam już cztery prawie no nic,może w marcu dostaniemy a pisałyście jakieś ponaglenie czy coś takiego?

ja pisałam ale do tej pory nie odpisali dlaczego wstrzymali kindergeld:(

do Lenka86 miała pani przelew Kindergeld?

jedynym pocieszeniem jest to, ze rozpatrywanie wniosków ruszyło do przodu. Wnioskuje ,że jest tam bajzel, Pani z grudnia dostała wyrównanie, ja z sierpnia jeszcze nie :) ale to nie żal ;) pewnie muszą się dokopać do naszych papierów :D

Skąd wiadomość, że rozpatrywanie ruszyło do przodu?

Do monika300379 Chciałabym się podzielić dobrymi wiadomościami,ale niestety przelewu w dalszym ciągu brak :mad:

P. Przemekc1- wnioski z gdzieś tam powyższego wpisu.....

Witam
Widzę, że większość jest w duuuużo lepszej sytuacji niż ja . Nam nie wypłacają już od czerwca 2013 na starszego. Na młodszego złożyliśmy wnioski zaraz po narodzinach 2 sierpniu 2012 r i cisza. W rozmowach telefonicznych mówią, że papiery są ok-czekać. Wysłane ponaglenie z info z prośbą o wyjaśnienia i co??? FK ma w dalekim poważaniu takie pisma-nawet nie raczyli odpisać:(:mad:Myślałam kiedyś, że gorszego bałaganu niż w PL w urzędach to nie ma...a tu proszę w DE gorzej. W Pollsce to chociaż odpiszą na pisma ......

mi odpisują ,calkiem niedawno przyslali mi nowe wnioski dla corki 18 latki ,odesłałam je i za kilka dni (dokładnie w ubiegły piatek)byla juz decyzja:) ..dawniej na decyzje tez czekalam tylko 3 tygodnie

Powrót