Brak przesyłki

• Autor wątku Autor wątku runner80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

runner80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Mój starszy znajomy zawarł umowę z telefonią komórkową przez telefon. Tam poinformowano go aby przygotował kurierowi wymagane dokumenty. Kurier był ale jego nie było a nikt inny nie mógł tego odebrać (telefon i umowa). Po jakimś czasie przyszło wezwanie do zapłaty z tytułu umowy. Próbował dzwonić do operatora ale nie mógł się dodzwonić Co może teraz zrobić

z tego co mi wiadomo to od jakiegoś czasu umowa musi zostać podpisana, nie ważne że porozmawiał sobie z kimś, jeśli nie podpisał żadnego papierku to umowa jest nie ważna, przynajmniej tak mi sie wydaje, druga sprawa że równie dobrze kurier mógł podpisać za niego, bo różne cyrki odchodzą ale wtedy nie chciał bym być w skórze kuriera ze sprawą karną...

ale niech sie wypowie ktoś kto ma większe pojęcie niż czytanie forum : )

dzięki za odpowiedź. Właśnie boi się tego, bo wie teraz co się dzieje. Miałem znajomego, 60 lat, który miał problem z komornikiem, który oszukiwał go. Kiedy ten znajomy spłacał ostatnią ratę egzekucji to ten idiota-komornik zostawiał mu kilkadziesiąt złotych po to aby rosły z tego odsetki i pewnie miał z tego zysk komorniczy. W końcu ten znajomy poszedł do kancelarii komornika, ale tam go nie było. Znajomy był podpity i powiedział tym kobietom, że kupi sobie pistolet i zastrzeli tego komornika. Co się okazało, komornik zwrócił mu pieniądze z nadpłatą. To był nieszczęśliwy człowiek, niestety zmarł w tamtym roku, o podłożu nerwowym

Powrót