brak środków na życie!

• Autor wątku Autor wątku strazak747
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

strazak747

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Mam 59 lat jestem na rencie chorobowej KRUS ! Renta w wysokości 600 zł.
Komornik zabiera mi 250 zł alimentów!Na życie i leki zostaje mi 350 zł
Czy istnieje możliwość obniżenia moich zobowiązań alimentacyjnych? Nadmieniam że obecnie ze/wzg.zdrowotnych lekarze zabronili jakichkolwiek pracy!
Proszę o poradę!
Pozdrawiam!:

Nie zabiera, ale oddaje.
Przekazuje KRUS na podstawie zajęcia, które wystosował komornik po wcześniejszym złożeniu przez wierzyciela wniosku o wszczęcie egzekucji.

Na każdym etapie postępowania egzekucyjnego wierzyciel może umorzyć postępowanie i nie będzie problemu.

LLawyer!
Dzięki za odpowiedż! Jak zwał tak zwał,ale na życie i leki pozostaje dla mnie 350 złotych!
Czy znasz takiego wierzyciela płci żeńskiej który to zrezygnuje z roszczeń?. Tak na marginesie ;B/żona zarabia ok.3 tyś na m-c.Córka 16 letnia na którą komornik przekazuje
kwotę 250 zł. Pobiera rentę po wypadkową 2300 zł.miesięcznie!co gorsze śmieją mi się w twarz!

Szanowny Panie, pana tłumaczenie jest bez znaczenia, nie zwalnia pana z obowiązku zaspakajania potrzeb nieletniej. Wysokość świadczenia jest śmiesznie niska. Jeżeli uważa pan, że za wysoka - musi pan wystąpić z wnioskiem o ich obniżenie, do właściwego sądu.

Poniewaz corka jest nieletnia nie moze sie Pan juz uchylic. Ja zlozylbym pozew o zmniejszenie z wnioskiem o zabezpieczenie do symbolicznej kwoty 50 zl. Zalaczyc decyzje o zakazie pracy, faktury za swoje leki i rachunki za mieszkanie. Opisac sytuacje finansowa ex oraz corki. W dniu 18 urodzin corki zlozyc pozew o zniesienie. Ja zaryzykowalbym i zlozyl o ustalenie zmiany z data Pana orzeczenia o zakazie pracy, uzassdniajac, ze posiada Pan dlugi zwiazane z pokryciem swoich podstawowych potrzeb.
Czy przy rozwodzie byla orzeczona wina zony/czy rozwod nastapil w ostatnich 5 latach. Mozebyc szansa, na alimenty dla Pana od ex zony.

Powrót