Brak świadków a wypłata odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku libimc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

libimc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam w nocy z 24 na 25 grudnia wracałem z Pasterki i miałem nieszczesliwa sytuacje auto zarejestrowałem 24 rano... jechałem na drodze z pierwszeństwem była ok 1 w nocy z drogi podporządkowanej wyjechało mi auto chcąc uniknąć udeżenia zachamowałem wpadłem w poślizg i wylądowałem w rowie auto nadaje sie do kasacji sprawca wypadku zaczymał sie mi sie nic nei stało jechałem sam doszlismy do wniosku ze nie bedziemy wzywac policji tlumaczył sie ze moze stracic prawo jazdy ze ma tam kilka punktów karnych znajomy przyjechał po mnie scholowalismy auto jego lawetą do domu w poniedziałek z oswiadczeniem o winie sprawcy chce isc do jego ubezpieczyciela nie ybło zadnych świadków w jego auto tez nie udeżyłęm jak będzie wyglądać procedura w przypadku odszkodowania z jego polisy OC ??

Przede wszystkim będą chcieli potwierdzenie przebiegu zajścia od sprawcy. Jeśli ten się rozmyśli co do swojej winy, to nie wypłacą ani grosza.
Gdyby jednak się ne rozmyślił, to procedura jest standardowa: oględziny, wyliczenie i wypłata odszkodowania.
Znajomy z lawetą, jeśli ma możliwość, niech wystawi fakturę za usługę. TU powinno zwrócić.

Powrót