C
CocaCola22
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam mam do was pytanie bo sprawa ma się tak 4 lata temu byłem w PUP zarejestrowany i leczyłem się psychiatrycznie ale nie było zle ze mną.Zrobiłem za swoje pieniądze kurs wózka widłowego,prawo jazdy c+ c+e.Z urzędu dostałem bon na kwalifikacje do C+E.Tylko,że ja w PUP byłem głównie dla ubezpieczenia.Jak mi coś oferowali to nie odmawiałem jechałem pogadać ale zawsze nic z tego nie wychodziło..dlatego dali mi kwalifikacje a ze mną się pogarszało.Zmarł mi tata zostalem ja i mama co pracuje od lat za granicą.Ja mam 28lat teraz.Nigdy nie pracowałem (jedynie jak tata żył to razem coś sadziło się woziło na giełdy itp) dziś jest tak,że dziennie biorę około 4tabletki leki zomiren,brintelix,egzysta,ketipinor to wszystko codziennie od 2.5 wcześniej tylko brałem jedną tabletkę.Dzieje się tak,że jak siedzę w domu czuje się bezpieczny i wychodzę tylko do sklepu.Unikam kontaktu z ludzmi.Mama podaje mi co mc pieniądze.Z pup mnie wyrzucili bo byłem na zwolnieniach od psychiatry i więcej tam nie zarejestrowałem się ze względu iż pewnie musiałbym zwrócić im pieniądze za kurs który zrobiłem a i tak nie korzystam z tego.Miałem ciężką depresję i mam nadal(lepiej niż wczesniej)
ale do rzeczy mam ubezpieczenie bo jeszcze jak tata żył wciągnął mnie w dzierżawę polę cioci,ale ciotka sprzedaje teraz pole.Płaciłem co kwartał 400zł i byłem ubezpieczony.A teraz jak sprzeda pole to nie wiem gdzie się ubezpieczyć.Do pup nie pójdę bo tam idzie się w celu podjecia pracy.NFZ prywatnie 490zł co mc z tego co mi wiadomo..
Myślałem,żeby wykupić póki co ubezpieczenie prywatne jakieś axa czy coś tylko czy w takim prywatnym ubezpieczeniu są refundowane leki? bo przyjmuje jeden lek który kosztuje 160zł za 28tabl.Psychiatra prywatny mi to przepisuje i mam na 30% zniżki go a teraz znów będe musiał płacić zamiast niecałych 40zł.Bez tego leku z człowiekiem robi się bardzo nie dobrze.Jest to lek na ciezkie epizody depresji. Zażywam go by podtrzymać leczenie.
Nie wiem co zrobić.Mam takie problemy ze sobą,że ja idę do sklepu i tyle siedzę w domu cały dzieńń i zasłaniam rolety bo nienawidzę światła
co mogę w takiej sytuacji zrobić?
ale do rzeczy mam ubezpieczenie bo jeszcze jak tata żył wciągnął mnie w dzierżawę polę cioci,ale ciotka sprzedaje teraz pole.Płaciłem co kwartał 400zł i byłem ubezpieczony.A teraz jak sprzeda pole to nie wiem gdzie się ubezpieczyć.Do pup nie pójdę bo tam idzie się w celu podjecia pracy.NFZ prywatnie 490zł co mc z tego co mi wiadomo..
Myślałem,żeby wykupić póki co ubezpieczenie prywatne jakieś axa czy coś tylko czy w takim prywatnym ubezpieczeniu są refundowane leki? bo przyjmuje jeden lek który kosztuje 160zł za 28tabl.Psychiatra prywatny mi to przepisuje i mam na 30% zniżki go a teraz znów będe musiał płacić zamiast niecałych 40zł.Bez tego leku z człowiekiem robi się bardzo nie dobrze.Jest to lek na ciezkie epizody depresji. Zażywam go by podtrzymać leczenie.
Nie wiem co zrobić.Mam takie problemy ze sobą,że ja idę do sklepu i tyle siedzę w domu cały dzieńń i zasłaniam rolety bo nienawidzę światła
co mogę w takiej sytuacji zrobić?