brak ubezpieczenie zdrowotnego - pytanie

• Autor wątku Autor wątku maqwka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maqwka1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Jestem osobą bezrobotną, nie uczę się nie pracuje, jestem kawalerem. Nie jestem zarejestrowany w pup.
Pytanie polega na tym że gdy pójdę na przykład do okulisty lub dermatologa (nie prywatnego) to będę musiał zapłacić za potem za to?

Dziękuje z góry za odpowiedz, maqwka1:)

Tak. Tzn - do przychodni raczej Cię w ogóle nie przyjmą.

No właśnie "raczej" bowiem byłem w ostatni czwartek u okulisty i nic nie mówili ;] to nie wiem czy w styczniu 2010r dostane jakiś jakiś rachunek za ubiegły rok?:confused:

System potrzebuje czasu aby ustalić brak ubezpieczenia, więc wcześniej, czy później rachunek dotrze.

I to jest sprawiedliwość - w większości przychodni wymagają książeczki ubezpieczeniowej, przez co studenci uczący się poza miejscem zamieszkania rodziców nie mają prawa do opieki zdrowotnej ..;/

Rachunek to rachunek, nie ma znaczenia czy za 2009, czy 2007. A jak nie to komornik. To chyba jednak jest sprawiedliwość.

No ale sztuczne tworzenie problemów, uniemożliwiających korzystanie z usług, do których jest się uprawnionym nie jest sprawiedliwe ;p

Weź zaświadczenie od płatnika składki, że jesteś zgłoszony do ubezpieczenia zdrowotnego.

Powrót